/ - PARLAMENTARNA VECINA SASTANAK POVODOM FORMIRANJA NOVE VLADE - LAZAR RUZIC
20/09/2022 u 18:32 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Joković: Đukanović nas ovim još više zbližio; Mandić: Prikupljen 41 potpis podrške Lekiću

Sinoć je i predsjednik URE prenio podršku mandataru i ona apsolutno nijednog trenutka nije dovedena u pitanje, kazao je Konatar

Želim da vas obavijestim da 41 potpis podrške Miodragu Lekiću imamo ovdje, i nema dileme da neko drugi može obezbijediti podršku, većinsku podršku, kazao je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić.

- Milo Đukanović je danas pokušao državni udar. Vjerovatno je neko procjenjivao da će doći do sukoba u većini, nije mu pošlo za rukom i želimo da ga pozovemo da povuče predlog o skraćenju mandata Skupštini - naveo je Mandić.

Danas smo predložili da predsjednik parlamenta danas raspiše vanredne predsjedničke izbore, kako bi spriječili Đukanovića da donosi neodgovorne odluke poput ove, dodao je.

Mislili smo da će Đukanović zvati Lekića na konstultacije, ali se to nije desilo. Ovdje se Crna Gora želi dovesti u situaciju kao da nema rješenja bez Demokratske partije socijalista, kazao je predsjednik SNP-a Vladimir Joković.

- Budite ubijeđeni da nas je Đukanović ovim još više zbližio. Pozivam Mila Đukanovića da da mandat Lekiću i smanji mogućnost eskalacije sukoba - kazao je on.

Joković je istakao da će se Skupština  održati ali će 41 poslanik glasati protiv inicijative i Đukanović će biti u obavezi da da mandat Lekiću.

Šef poslaničkog kluba GP URA Miloš Konatar nakon sastanka predstavnika skupštinske većine u parlamentuje kazao da su juče poslije razgovora imali izjašnjenje Radovanića i Mikića, da sama podrška mandataru nije upitna.

- Sinoć je i predsjednik URE prenio podršku mandataru i ona apsolutno nijednog trenutka nije dovedena u pitanje - kazao je on.

On kaže i da su danas poručili da njihovi potpisi nijednom nisu bili upitni i navodi da su  Insistirali na principu da ništa nije dogovoreno dok sve ne bude dogovoreno

Ponovili su, kako je istakao, kolegama da kada je u pitanju sektor bezbjednosti, borba oko kriminala i korupcije i spoljnopolitički kurs URA ne smije dovoditi u pitanje i žele za to da preuzmu odgovornost.

- To je nešto od čega mi nećemo odustati, jer je to suština naše politike - poručuje Konatar.

Konatar je u izjavi za novinare kazao da odgovornost moraju podnijeti oni koji su 19. avgusta kada je pala vlada, vratili mehanizam u ruke Đukanoviću.

U Skupštini Crne Gore održan je sastanak predstavnika parlamentarne većine sa izbora od 30. avgusta 2020. godine, potvrđeno je za portal Dana.

Sastanak je održan u Bijelom salonu.

Đukanović odbio Lekića, predložio vanredne izbore

Podsjećamo, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović danas je odbio predlog da za sastav nove Vlade mandatar bude Miodrag Lekić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. oktobar 2022 02:17