/ - FOTO: SKRINšOT
07/10/2022 u 13:29 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Konjević o agresiji Rusije na Ukrajinu: NATO je opravdao svoje postojanje

Moj utisak je da je NATO uradio ono što je mogao u datim okolnostima, štiteći svoju NATO teritoriju i pružao pomoć preko svojih članica Ukrajini, naveo je ministar

Ministar odbrane Crne Gore Raško Konjević kazao je da je NATO pokazao opravdanost svoga posla, i u najnovijim dešavanjima kada je u pitanju invazija Rusije na Ukrajinu.

On je govorio u Budvi gdje je počeo  12. bezbjednosni 2BS Forum u čijem je fokusu budućnost i bezbjednost Zapadnog Balkana, kao i uloga i značaj NATO-a. 

-Nemojte zaboraviti da se mi danas suočavamao sa potpuno urušenim međunarodnim poretkom koji je uspostavljen posle Drugog svjetskog rata...Da je odgovor NATO-a dao rezultat vidi se tokom ovih šest, sedam mjeseci ( od početka invazije na Ukrajinu)...Teško je bilo zaustaviti namjeru super sile da uradi nešto ovako...Moj utisak je da je NATO uradio ono što je mogao u datim okolnostima, štiteći svoju NATO teritoriju i pružao pomoć preko svojih članica Ukrajini da se zaštiti od ničim izazvane agresije- kazao je Konjević.

On je rekao da bi s naše strane bilo loše da se Crna Gora ponašala van principa za koje se zalagala. Konjević je naveo da je invazija na Ukrajinu počela ničim izazvana.

-Lako je razumjeti interesovanje da Ukrajina bude dio NATO-a...Razumijemo svaku drugu državu, siguran sam da će NATO i dalje imati onu ključnu politiku a to je politika otvortenih vrata- smatra Konjević.

Konjević je naveo da možemo raditi na tome da prevencija napada bude kvalitetnija.

-Ono što je za Crnu Goru važno da je u zadnjih pet godina uradila dosta...Ljudi su govorili da nije realno da u Evropi možemo da imamo rat, nažalost danas ga imamo...Kada dobijemo finalne izvještaje o sajber napadima, sigurno ćemo izaći sa onim što budu rezultati, konkretni dokazi. Ne bih u ovom trenutku izlazio sa tim...-naveo je ministar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:16