ЈОКОВИЋ- ФОТО: РТЦГ / - ЈОКОВИЋ- ФОТО: РТЦГ
25/01/2022 u 08:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Владимир Јоковић: Исувише смо бесциљно србовали

Лидер СНП-а сматра да је ДПС 30 година Србе у Црној Гори држала довољно слабим да никада не могу бити власт, и да је дошло вријеме промјена

Предсједник Социјалистичке народне партије Владимир Јоковић каже да је Демократска партија социјалиста протеклих 30 година Србе у Црној Гори држала довољно слабим да никада не могу бити власт, и да је дошло вријеме да се то драстично промијени.

Он је за Јутарњи програм ТВ Пинка казао да је СНП потписивањем меморандума са коалицијом "Црно на бијело" и националниум мањинама, националне мањине приближили грађанским и проевропским партијама и, на тај начин, их одвојили од Демократске партије социјалиста.

- И то је залог за будућност Црне Горе. Ми нећемо дозволити да Срби у Црној Гори буду изопштени из свих дешавања. Српски народ у Црној Гори треба да се потпуно интегрише у све поре живота. Срби треба да буду дипломате и амбасадори, млади да студирају у свим метрополама свијета, директори, министри... и све оно што им припада. Ми у СНП-у, уз сво поштовање свих, мислимо да смо превише бесциљно србовали и да је потребна озбиљна стратегија за интеграцију српског народа у све токове живота у Црнпој Гори - рекао је Јоковић.

Он каже да је неопходна релаксација односа између Србије и Црне Горе, и да су они асада на најнижем нивоу.

- Треба да дођемо до потпуног повјерења грађана Црне Горе иу могућност помирења. Црној Гори је потребна стабилност, економски опоравак, каом и добри односи са свима, а посебно са Србијом - казао је Јоковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:31