/ ODBOR ZA LJUDSKA PRAVA - IVAN PETROVIC-IPE
03/10/2022 u 17:04 h
Ivona DrobnjakIvona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučurović za "Dan": Parlamentarna većina će promijeniti Zakon o predsjedniku

- Pred nama je još niz važnih odluka, a oni koji su nas glasali 30. аvgusta upravo i očekuju da povlačimo hrabre i mudre poteze od kojih zavisi budućnost države i bolji život građana, istakao je Vučurović

Parlamentarna većina će uskoro, izmjenama i dopunama Zakona o predsjedniku, urediti njegovu poziciju u ustavno-pravnom sistemu, tako da neće više biti prostora za razna proizvoljna tumačenja, niti za inicijative poput ove o skraćenju mandata Skupštine, kazao je za "Dan" poslanik Demokratskog fronta i Nove srpske demokratije (NSD) Jovan Vučurović.

Iz Demokratske partije socijalista najavljeno je da će podnijeti novu inicijativu za skraćenje mandata Skupštini koju će potpisati trećina poslanika. Vučurović navodi da imaju 41 poslanika parlamentarne većine.

- Pred nama je još niz važnih odluka, a oni koji su nas glasali 30. аvgusta upravo i očekuju da povlačimo hrabre i mudre poteze od kojih zavisi budućnost države i bolji život građana, istakao je Vučurović.

Naš sagovornik dodaje da je namjera DPS-a jasna.

- Oni očajnički i uzaludno pokušavaju da uzdrmaju jedinstvo parlamentarne većine, imajući u vidu činjenicu da ta većina ima velike mogućnosti i da će ih nesumnjivo iskoristiti. Jasno je ko je naš zajednički protivnik i ko je protivnik Crne Gore i njene budućnosti, i taj sto prije mora biti poslat u političku istoriju – zaključio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 18:47