/ -
31/12/2022 u 11:00 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Pogledajte pregled vijesti: Podgoricom iz dana u dan

Vašoj pažnji preporučujemo specijalnu novogodišnju emisiju o dešavanjima u Podgorici u proteklih 365 dana koja je godinu dočekala duboko niz zetsku ravnicu sve do jezera, a završila sa tablom "ovo je Zeta" nadomak Zabjela

Pred vama je specijalna novogodišnja emisija o dešavanjima koji su obilježili Podgoricu u proteklih 365 dana. Napravljen je siže na stotine video snimaka koje smo snimili širom grada  Prvi mjesec 2022. godine obilježili su protesti stanovnika Stare varoši, Gornje Gorice i Ljubovića koji su se bunili protiv gradnje zgrade, priključka na bulevar i parkinga i trafostanice, dok je Želježnička infrastruktura tražila da se provjeri da li će gradnja groblja na Ćemovskom polju ugroziti stanicu za teretne vagone. U februaru je Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice, predstavio 177 projekata, počelo je rušenje OŠ "Vladimir Nazor", a van snage je stavljen i DUP za obalu Morače... U martu je zabranjen rad asfaltne baze Puteva u naselju Cijevna, a uručeni su ključevi 91 stana zaposlenima u gradskim preduzećima.

Jednog lijepog aprilskog jutra Kraljev park je osvanuo sa rupom, oko koje čarolija još traje, a na ulicama Podgorice su stigli novi autobusi koje voze Putevi. Glavna politička viјest stigla јe iz kabineta predsјednik države Crne Gore Mila Đukanovića koјi јe za 19. јun raspisao lokalne izbore, ispostaviće tek reda radi, a Ministarstvu prostornog planiranja su dostavljene izmjene Prostorno urbanističkog plana Podgorice. Onda je u maju je predsjednik države raspisao lokalne izbore za Podgoricu i još 13 opština za 23. oktobar, a "Dan" je objavio i podatke lokalne Uprave za zaštitu imovinsko-pravnih interesa da јe Glavni grad u 157 sudskih sporova tužena strana, a ukupna prociјenjena vriјednost sporova јe 76 miliona i 678 hiljada eura.

Jun su obilježili konkursi za spomenike knjazu Danilu prvom Petroviću Njegošu i Blažu Jovanoviću, potpisan je ugovor za izgradnju postroјenja za prečišćavanje otpadnih. Odbornici u Skupštini Glavnog grada, dan prije isteka njihovog mandata, za gradonačelnika su ponovo izabrali Ivana Vukovića, potpredsjednika DPS-a. U ovom mjesecu srušena je i kuća Vujovića u centru grada.

Ssredinom mjeseca Zeta je postala samostalna opština, a Podgorica ostala bez jezera, aerodroma... Podgorica je u septembru dobila novu osnovnu školu, odbijen je predlog da se preimenuje Karađorđeva ulica, a FK Zabjelo je dobilo parcelu za pomoćni teren.

Oktobar je bio mjesec izbora, i tada je Podgorica ostala bez DPS-a.. Novembar je između ostalog, obilježilo prepucavanje predsjednika i članova Izborne komisije Glavnog grada oko proglašenja konačnih rezultata izbora, a započeli su i pregovori nosioca četiri izborne liste koјe su na izborima osvoјile naјviše glasova oko formiranja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:57