Наше море наше скале / -Наше море наше скале
25/11/2021 u 21:53 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Наше море, наше скале" - нови музички фестивал од наредног јуна

Адриа Jадран медиjска група од наредне године организуjе три вечери музичког спектакла на Канли кули у Херцег Новом

Адриа Jадран медиjска група, под покровитељством Телекома Србиjе, наредне године у jуну организуjе нови музички фестивал "Наше море, наше скале", у Херцег Новом на Канли кули.
Партнер фестивала jе општина Херцег Нови, чиjи представници су данас били и домаћини на прес конференциjи одржаноj у реконструисаноj кући Ива Андрића.
Присутнима су се обратили пресjедник Скупштине општине Херцег Нови Иван Отовић, затим умjетнички одбор фестивала коjи чине Даниjел Алибабић, Елена Ристеска и Ђорђе Давид, као и представница компаниjе M:тел, као приjатељ фестивала, Ана Мартиновић.
Према риjечима предсjедника Скупштине општине Херцег Нови Ивана Отовића, из Куће Ива Андрића послата је лиjепа порука да ће наредног љета на Канли кули бити организован фестивал коjи ће правазићи локалне и регионалне оквире.
- Потребно jе да Херцег Нови позиционирамо на туристичкоj мапи региона. Конкуренциjа jе данас велика и вjеруjемо да ће на оваj начин гости у предсезони више посjећивати наш град. На свима нама jе да искористимо велики потенциjал коjи имамо по питању туризма и више допринесемо да jош већи броj људи из региона и шире посjећуjе Херцег Нови. Вjеруjем да ће фестивал "Наше море, наше скале" бити права посластица за музичке сладокусце. Кроз сами фестивал ће бити промовисане нове младе звиjезде коjе ће сjутра постати препознатљиве у циjелом региону - истакао jе Отовић.
Мишљење Отовића диjели и црногорски музичар Даниjел Алибабић.
- Радуjе ме што ће Херцег Нови имати наjвећу музичку причу од следеће године, али и чињеница да ће млади извођачи имати прилику да на прави начин каналишу своj таленат и сниме нову композициjу са коjом ће се такмичити. Са друге стране, биће велико задовољство угостити регионалне звиjезде коjе ће се такмичити на овом фестивалу и учествовати у ревиjалном диjелу. Три ноћи ће заиста бити невиђени спектакл - поручио jе Алибабић.
Музичка звиjезда из Сjеверне Македониjе Елена Ристеска, апеловала jе на младе теленте и колеге из циjелог региона да се приjаве на фестивал, истакавши да ће ова манифестациjа, уз знатан броj професионалаца, бити велики спектакл.
- Нешто ново што се дешава на Балкану, различито од свега осталог - додала jе она.
Српски рок музичар и глумац Ђорђе Давид поручио jе да ће фестивал "Наше море, наше скале" бити прича коjа ће вишеструко интересовати jавност и ударити темељ за нешто што ће се дешавати наредних година.
- Сматрам да оваj фестивал, у конгломерату ничега што се на Балкану у овом тренутку дешава када су фестивали у питању, има озбиљан задатак и да ће ударити онаj наjљепши, умjетнички шамар свим другим великим градовима и другим новонасталим државама оне велике земље у коjоj сам jа рођен, да се озбиљно позабавимо неким стварима коjе смо заборавили, а то су: пjесма, дружење и реципроцитет. Ми смо људи коjи даjу ону врсту боjе коjе jе народ жељан у овом тренутку, коjа jе заборављена, а то су фестивали -нагласио jе Давид.
У име компаниjе М:тел, коjа jе дио Телекома Србиjе, Ана Мартиновић jе истакла да нас у jуну 2022. године чека културни спектакл.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:43