Емел Франца / -Милена Поповић
21/06/2022 u 15:09 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Eмел Франца објавио ауторску пјесму "Гдје је"

Након ИДЈ шоуа талентовани Бјелопољац ће каријеру градити, како обећава, искључиво на хитовима

За Емела Францу и те како зна црногорска публика, али и она евровизијска још од 2019. године када је са групом Д мол представљао Црну Гору на Еуросонгу. Након тог такмичења сву раскош свог гласа, сценског шарма и ауторског потенцијала показао је у ИДЈ шоу у којем је завршио на осмом мјесту. Ипак, тај пласман није одлучујући показатељ талента овог младог Бјелопољца који је у склопу такмичења урадио своју ауторску пјесму која броји преко 800 хиљада прегледа на Јутјубу.

- IDJ show сам изабрао зато што jе, првенствено, нешто ново код нас и мислио сам да ћу све што знам, подићи на jош већи ниво, као што jесам - каће Емел.

У такмичењу се поjавио неколико пута са разним жанровима.

- Иако мислим да нисам показао све што знам кроз наступе, показао сам своjом пjесмом "Гдjе jе", коjу сам посветио свом деди, коjи jе недавно преминуо. Иза моjе пjесме стоjимо Дарко Димитров, коjи jе радио музику и аранжман, Виолета Михаjловска Милић и моjа маленкост на тексту - наглашава Франца.

Талентовани Бјелопољац је своjевремено урадио музику за хит групе Hurricane "Кораци" .Сада је под менторском палицом Дарка Димитрова још једном показао скревени потенцијал ствараоца.

- С обзиром на то да ми jе Дарко ментор и то да сам се повезао са њим и постао врло близак, наjвише сам упиjао савjете од њега. Дарко се поставио као родитељ према мени, што сам онако баш примио к срцу, и циjенићу то док сам жив - истиче Франца.

Трочлани жири у овом шоу поред Дарка чинили су још и Реља Поповић и Теодора Џехверовић који су, свако на свој начин давали несебичне савјете и смјернице младим талентима.

- Од Реље сам научио, да у себе вjеруjем баш онда када то наjмање очекуjем од било кога. Од Теодоре то, да jе оваj посао jако немилосрдан и незахвалан у неким ситуациjама. Те, да увиjек мораш бити спреман на све. Па чак и то, да пjеваш кад ти се наjмање пjева. Од Дарка ми jе остала урезана реченица коjа гласи: "До циља увиjек стижеш нежељеним путем". Тако да, колико год препрека у животу имали, само треба да тежимо ка свом циљу - каже Емел.

А циљ је остати у музици. Сада, како наглашава, дефинитивно зна и у ком правцу жели да крене.

- Поп/комерц jе правац на ком бих градио своjу кариjеру. Пошто има неколико различитих мелоса у пjесми, кад год бих питао Дарка, како да назовем ово уопште? Он би рекао: "ХИТ". Тако да, на "хитовима" бих градио своjу кариjеру - закљује Франца.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 11:07