Who See / Марко Ристић
21/11/2021 u 12:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) „Виђи нане” клапе Who See и TriXstar шири добре вибрације

Who See клапа се вратила дискографији новим синглом након успјешне љетње сезоне широм Балкана. Ријеч је о сарадњи са њемачко – персијском пјевачицом Има Гхафоури, познатом као ТриXстар.

- Риjеч jе о модерноj рок-реге музици и сконтали смо се jер гаjимо љубав према истим вриjедностима, истим звуковима тако да лако jе било ступити у контакт и направити овакав производ, мени посебно драг jер jе реге музика у питању. Ништа нисмо препуштали случаjу буквално, за посредника у овоj причи имали смо чак и амбасаду Њемачке коjа нас jе подржала да се направи jедна колаборациjа између црногорских и њемачких умjетника да буде порука тако племенита и оптимистична. Ми смо њоj превод текста послали чисто да буде сигурна да не постоjи нека зачкољица у смислу да ми пропагирамо нешто што она не, то jе нормалан слијед догађаја. Све jе ишло глатко као да радимо са особом из комшилука. Разумиjемо се одлично и ниjе било никаквих сметњи - казао је Дејан Дедовић Деддух.

Интернационална синергија спакована је у "сонични анти-депресив" – "Виђи нане", пријеко потребан у овим изазовним данима, рађен не само на хип хоп већ и данцехалл музичкој основи.

- Треба нам наде, додатне jер свако има неких своjих пробелма. Неко има проблем са политиком, неко са здрављем, економиjом, спортом, свако има неку своjу муку и нисмо хтjели кроз текст ништа да дефинишемо. Све смо то привукли кроз тему, ту смо гдjе смо, пишемо, стварамо немоj да те ништа секира биће на краjу банња. У све ово што нас окружуjе и константне дневно-политичке актуелности, пандемиjа, коjекакви национализам. Све то некако би требало да згужвамо, па да окренемо нови лист и да се волимо. Да нам сунце гриjе из душа - казао је музичар.

Многе њихове колеге отпјевале су пјесме инспирисане пандемијом, али Дедовић истиче да они нису размишљали о томе.

- Видим да су многе колеге у том правцу и дјеловале, правили су неке лајв сешне или неки лаjвове на Jутjубy, међутим ми смо проциjенили да jе корона вирус уствари jедна пошаст као неки рат и пакао коjи се дешава. Тако да вjеруjем да jе љидима превише свакодневних информациjа на ту тему, да им само jош ми фалимо да направимо пjесму коjа ће их подсjећати на то вриjеме. Некако jедва чекамо да ово прође и да пjевамо о лиjепим тренуцима а корона jе одниjела многе животе тако да се не бисмо враћали тоj теми - нагласио је Дедовић.

Како каже, труде се увијек да буду духовити у својим пјесмама али и кроз тај вид укаже на бројне друштвене проблеме.

-Што се бунта тиче увиjек смо били ту да укажемо на своj начин о неком проблему. Генерално се трудимо да будемо духовити jер и на таj начин може љепше да се упакуjе нека збиља и кроз такав начин посматра све то. Бунт jе присутан уопште у умjетности ако jе умjетник здрав. Умjетник би требало на ствари да гледам мало шире него обичан грађанин jер умjетник размишља из сто глава публике коjа се налази испред њега да би могао самог себе да пронађе у тоj причи - додао је он.Спремају нови албум

-Сесиjу снимања петог албума започињемо, то jе процес коjи траjе по пар мjесеци. И ми га једба чекамо јер задњи албум коjи смо избацили био jе 2017.године. На албуму ће се чути реге, хип хоп, денсхол, неке такве мjешавине, можда неких и модерниjих хип-хоп звукова, видjећемо. Биће шарено, брзо, весело, тужно, опомињујуће. Пажња ће се скренути на друштвено-политичке теме и на неке миле људе коjих више нема.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
WHO SEETRIXSTAR
23. april 2024 17:44