представници Украјине, Еуросонг / - фото: Скриншот
15/05/2022 u 20:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Жељезничка линиjа 43 у Украjини преименована у „Стефаниjа експрес“

Украjински оркестар Калуш у суботу jе триjумфирао у Италиjи с пјесмом „Стефаниjа“, коjа jе споj репа и традиционалне народне музике

Поносни Украjинци, пресретни због побједе на Песми Евровизиjе, преименовали су jедну жељезничку линиjу у "Стефаниjа експрес", по називу побједничке пјесме, надаjући се побједи и у рату с Русиjом.

Шеф жељезничке службе Украjине наjавио jе да ће воз броj 43 коjи саобраћа из Киjева према Ивано-Франкивску бити преименован у „Стефанииjа експрес“‘, а кад год се воз заустави на жељезничким станицама у Киjеву, Калушу и Ивано-Франкивску пуштаће се побједничка пјесма.

Украjински оркестар Калуш у суботу jе триjумфирао у Италиjи с пјесмом „Стефаниjа“, коjа jе споj репа и традиционалне народне музике, а посвећена jе маjци фронтмена бенда, Олеха Псиука.

- Jако смо срећни због побједе Украjине и надамо се да нећемо побиједити само на Евровизиjи - рекла jе jедна становница Киjева, мислећи притом на ратну побједу.

Бенд jе у недељу обjавио и нови спот за побједничку пјесму у ком украjинске жене спасаваjу децу из гранатираних и разрушених градова.

Маjка Олеха Псиука, Стефаниjа, новинарима jе рекла да jе била jако збуњена кад су на пиjаци у њеном родном граду пролазници од ње тражили заjедничку фотографиjу.

Микола Латсиук, бармен из Киjева, сматра да jе учествовање бенда у такмичењу важниjе од побједе.

- Наjважниjе jе да су момци отишли и наступили. Они су подржали нас, а ми њих. То jе важно - рекао jе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:35