/ foto: srđa boljević
12/11/2022 u 15:22 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Abazović: Neizmjerno je poštovanje koje ostatak Crne Gore osjeća prema Cetinju

Predsjednik Vlade Crne Gore uputio je čestitku povodom 13. novembra, Dana Prijestonice Cetinje

Predsjednik Vlade Crne Gore  Dritan Abazović uputio je čestitku gradonačelniku Prijestonice Nikoli Đuraškoviću, predsjednici Skupštine opštine Mileni Vujačić, odbornicima, građankama i građanima povodom 13. novembra, Dana Prijestonice Cetinje, poželivši da u godinama u narednim godinama, zajedničkim naporima još više valorizuju sveukupne potencijale grada za koji je istakao da je paradigma crnogorske nezavisnosti, istorije i kulture.

Nastavak čestitke prenosimo u cjelosti: 

,,Neizmjerno je poštovanje koje ostatak Crne Gore osjeća prema Cetinju, gradu likovnih stvaralaca svjetskog glasa, književnika i sportista koji na najbolji način preprezentuju Crnu Goru. Aktuelna i svaka naredna državna administracija, imaju prioritetni zadatak da pomenuto poštovanje, kroz plodnu saradnju, međusobno povjerenje i uvažavanje, sa lokalnom samoupravom, pretoče u potpunu i dosljednu realizaciju planiranih, održivih kapitalnih infrastrukturnih investicija, koje su Cetinju prijeko potrebne, a koje ono, s obzirom na njegove privredne, kulturne, prosvjetne i turističke kapacitete, zasigurno može da preobrazi u novu vrijednost. 

Razvoj Prijestonice u narednom periodu treba da počiva na snažnijoj valorizaciji nevjerovatnog turističkog potencijala bogate kulturne baštine i boljoj infrastrukturnoj povezanosti sa jugom i centralnim predjelom Crne Gore. Uz odgovorniji odnos lokalne i državne vlasti prema Cetinju, koji je očigledan, ubijeđen sam da će Cetinje nakon realizacije infrastrukturnih projekata, poput žičare Kotor - Lovćen, koja će biti u funkciji od naredne godine i magistralnog pravca Cetinje - Čevo - Nikšić, čija je prva faza u završnici, dobiti zamajac za intezivniji razvoj, naročito ruralnih predjela Prijestonice.

Ubijeđen sam sam da će sa poštenim i iskrenim odnosom prema prijestonom gradu i jasnom vizijom, koja se prepoznaje, budućnost Cetinja biti lijepa i uspješna.

Sa najiskrenijom željom da ovome ostane svi zajedno dosljedni, još jednom vam čestitam ovaj istorijski datum za našu Prijestonicu", navodi se u čestitki premijera Abazovića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 22:34