Душан Раичевић / фото: Драган Стојановић
24/02/2022 u 15:33 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бар: Градоначелник Душан Раичевић посјетио ООК Мркојевићи

Повод посјете била је промоција нове спортске опреме мрковских одбојкашица, набављене уз помоћ донације Општине клубу крајем прошле године

На синоћњем тренингу у сали ОШ „Србија“ у Старом Бару,  одбојкашице ООК „Мркојевићи“ из Печурица, посјетио је први пут предсједник Општине Бар Душан Раичевић, са савјетником Асимом Андрићем.

Повод посјете била је промоција нове спортске опреме мрковских одбојкашица, набављене уз помоћ донације Општине клубу крајем прошле године.

Поздрављајући овај скромни и марљиви спортски колектив, чија се прва екипа са успјехом такмичи у Другој лиги одбојкашица, Раичевић је  казао да је „било заиста задовољство да са нивоа општине можемо да наградимо ваш рад, труд и резултате које постижете“.

-Ово је клуб који окупља дјецу не сама из Мркојевића, већ и из других дијелова града, и ово је такође клуб који потврђује да рад са најмлађим категоријама даје најбољи резултат.

Захваљујем се вашем тренеру Елвиру Бајрамовићу на сјајном раду и резултатима које постижете,  то је за нас још већа обавеза.

Прије  двије године смо обећали да ћемо учинити све да Мркојевићи добију савремену спортску салу гдје ће стасавати нови шампиони,  и у којој ће бити привилегија да се тренира и играју утакмице, надам се да смо на доборм путу да у скоријем периоду коначно добијете своју базу у Мркојевићима -рекао је поред осталог Раичевић, истичући да је управо одбојка „оно по чему је наш град препознат“.

Оснивач и тренер клуба Елвир Бајрамовић захвалио је предсједнику Општине на посјети и подршци:

- Све активности клуба су до сада финансирали само родитељи одбојкашица, ово је први пут да и општина помогне, и на томе смо захвални, очекујемо подршку и убудуће – навео је Бајрамовић.

Он је казао да су захваљујући донацији Општине за све чланице клуба и за дјечаке који однедавно такође тренирају у клубу, набављени спортске мајице, шортсеви, тренажни „рукави“ и спортске чарапе.

-Клуб је основан 2016, израстао је из Школе одбојке у Печурицама формиране годину дана раније. Једини смо регистровани  спортски колектив у историји Мркојевића, у општини Бар смо једини клуб из руралне средине-истакао је Бајрамовић.

Од ове такмичарске сезоне, ООК Мркојевићи са успјехом се надмеће и у Д групи Друге лиге одбојкашица, гдје су у осам утакмица овогодишњег шампионата остварили седам побједа.

У клубу сада тренира четрдесетакчланица узраста од седам до 17 година.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 10:10