Demokrate, Demokratska Crna Gora / - DEMOKRATE, DEMOKRATSKA CRNA GORA
19/01/2024 u 09:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Barske Demokrate o Maljeviku: Lekovićeva istrajnost i upornost Sutomoru donijela 20 miliona eura

Navode da je Leković od početka pa sve do kraja, svim dozvoljenim sredstvima i na svim mjestima ukazivao na potrebu poštovanja pravosnažnosti presude koju je donijela sudija Olivera Marković, a koja je kasnije potvrđena na svim instancama i postala izvršna

Barske Demokrate pozdravlile su razrješenje decenijskog spora između Opštine Bar i investitora na Maljeviku "Sonube Montenegro".

- U opštinsku kasu slilo se skoro 20 miliona eura što je rezultat postupka prinudne naplate neizmirenog iznosa naknade za komunalno opremanje zemljišta na Maljeviku koji se vodio pred Javnim izvršiteljem Veselinom Šćepanovićem, a na osnovu pravosnažne i izvršne presude Osnovnog suda u Baru P.br.277/2013 od 28. juna 2013. godine sudije Olivere Marković, kojom je investitor odnosno kompanija “Sonuba Montenegro” DOO, koju jedno vrijeme zastupala i Ana Kolarević, bila u obavezi da Opštini Bar isplati 9.345.710,05 €, bez pripadajućih kamata - kazali su u saopštenju.

Iz partije ističu da "do okončanja ovog postupka vjerovatno nikada ne bi ni došlo da odbornik, a sada i poslanik Momčilo Leković nije kontinuirano istrajavao na poštovanju pravosnažne sudske presude, protiveći se štetnom sporazumu iz 2019. godine koji je podržala lokalna vlast i čvrsto vjerujući da pravda i u ovom "otpisanom" slučaju ipak može pronaći svoj put."

Navode da je Leković od početka pa sve do kraja, svim dozvoljenim sredstvima i na svim mjestima ukazivao na potrebu poštovanja pravosnažnosti presude koju je donijela sudija Olivera Marković, a koja je kasnije potvrđena na svim instancama i postala izvršna. 

- Čestitamo i zahvaljujemo se na doprinosu i opštinskom pravnom timu koji je deceniju vodio pravnu bitku, opštinskim službenicima koji su istrajavali, javnom izvršitelju, kao i svima koji su svojim angažovanjem učinili da Bar dobije ovaj spor - dodali su.

Dodaju da je do 2020. godine to bila možda i borba sa vjetrenjačama, "da bi se promjenom političke klime, a naročito promjenama u institucijama i njihovim oslobađanjem, prije svega tužilaštva, ova borba pretvorila u istorijsku pobjedu."

- Zato danas, na opšte iznenađenje i čelnici Opštine Bar, u svom tom magnovenju, "milionskoj groznici", euforiji i pravom čudu koje ih je zadesilo, po drugi put u tri godine polažu kamen temeljac za izgradnju istog Trga u Sutomoru, slaveći pritom ovaj enorman prihod - kazali su iz Demokrata.

Navode da danas slave, "dok prije samo nekoliko mjeseci tokom skupštinskog zasijedanja lokalnog parlamenta bili jako skeptični i nijesu mogli ni da zamisle šta bi uradili i kako bi raspolagali sa silnim milionima od Maljevika, ukoliko bi se oni nekada, stvarno i slili u opštinski budžet."

- Međutim, kada se na kraju podvuče crta, građani sude i građani vide ko je zaslužan za milione, budžetske rekorde, trgove, te u konačnom, za razvoj Sutomora i početak izgradnje Maljevika. Aktuelna lokalna vlast, definitivno to nije - zaključuju u saopštenju.

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. oktobar 2024 19:35