Насеље Медановићи / М.Н.
11/05/2022 u 06:20 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Без воде 50 домаћинстава у Медановићима јер су прикључци скупи

У предузећу „Водовод Бистрица” истичу да су они свој дио посла завршили и да су увијек спремни да с онима који желе прикључак разговарају и договарају се о систему плаћања, односно о плаћању у више рата

У густо насељеној Мјесној заједници Медановићи дио мјештана и даље муку мучи са водоснабдијевањем, каже Момир Ђуровић, један од активиста који се, како каже, бори за бољи живот мјештана, упркос томе што се пуне три деценије налази на евиденцији незапослених бироа рада. Поред проблема са водоснабдијевањем, према његовим ријечима, има још доста тога што би требало урадити како би се живјело на цивилизован начин.

image

Момир Ђуровић

М.Н.

Ђуровић истиче да је вода за један дио мјештана горући проблем, иако су вјеровали да су се након година борбе напокон изборили за уредно водоснабдијевање. Нажалост, и даље има оних који у 21. вијеку воду морају носити у бидонима, неко пјешице, неко колима, а неко и на коњима.

– У једном дијелу насеља нема довољно воде иако је урађен базен за око 160 домаћинстава и усмјерена је вода за око 60 кућа. Ипак, воду је добило само једанаест домаћинстава, док су у 50 кућа славине још увијек суве јер немају да плате прикључак који би их коштао близу 1.000 еура. Тешко људи живе и једва састављају крај с крајем. То је огроман издатак за њих – истиче Ђуровић.

{boks–dan}144193{/boks–dan}

Додаје да су асфалт добили тек прије пет година, након што су више од двије деценије чекали на пристојан пут.

– Асфалт, међутим, није био добар, па је пут већ зрео за реконструкцију – каже Ђуровић, додајући да су добили расвјету, побољшано је снабдијевање струјом, а очекују да се поставе још два стуба за расвјету код куће Буда Лековића и породице Маџгаљ.

Из локалне управе истичу да је што се тиче водоснабдиејвања Медановића све завршено и да је сад на мјештанима да преко ЈП "Водовод Бистрица" ријеше питање прикључака.

– Уколико на том плану буде требало да помогнемо, ту смо, али је искључиво на мјештанима да одраде тај дио који се тиче довода воде до њихових кућа. Уколико буде потребно, разговараћемо о неком субвенционисању, потом да се све упише у катастар непокретности и преда Водоводу на управљање, а онда слиједе прикључци – кажу у локалној управи.

У предузећу "Водовод Бистрица" истичу да су они свој дио посла завршили и да су увијек спремни да с онима који желе прикључак разговарају и договарају се о систему плаћања, односно о плаћању у више рата.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:57