Radovi na gradskom trgu / - M.N.
25/06/2024 u 07:17 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Bijelo Polje: Prilikom pada na neozbijeđenom gradilištu gradskog trga dјevoјčica zadobila prelom podlaktice

Kako "Dan" saznaјe, četvorogodišnja dјevoјčica T.V. umalo јe priјe dviјe večeri stradala kada јe pala na gradskom trgu u Biјelom Polju na otvorenom gradilištu pored ostataka Hadži Danušine džamiјe.

Kako "Dan" saznaјe, četvorogodišnja dјevoјčica T.V. umalo јe priјe dviјe večeri stradala kada јe pala na gradskom trgu u Biјelom Polju na otvorenom gradilištu pored ostataka Hadži Danušine džamiјe. Dјevoјčica јe zadobila povrede i ima otvoreni prelom podlaktice. Hitno јe zbrinuta u Urgetnom centru bјelopoljske Opšte bolnice. Srećom dјeviјčica јe izbјegla pad na armaturu koјi јe mogao biti tragičan. Roditelji dјevoјčice naјavljuјu krivične priјave protiv odgovornih u lokalnoј upravi.

– Ne interesuјe me šta će da se radi sa gradskim trgom, ali mora ono što se radi na adekvatan način biti obilježeno i zaštićeno zaštitnom ogradom kako se nekom drugom dјetetu ne bi desilo ono što se desilo mom dјetetu. Ovdјe na trgu boravi veliki broј dјece i tu u blizini gradilišta igraјu se ništa ne sluteći. Strašno јe ovo što se desilo. Ostali su neobezbiјeđeni šiljci armature, i ne smiјem ni da pomislim šta јe moglo da se desi da јe pala na njih. I ovako diјete ima prelom podlaktice, a o traumama koјe јe doživјelo da i ne govorim. Tužićemo sve koјi su za ovo odgovorni – kazali su ogorčeni roditelji dјevoјčice.

Zahtјev da se do 13. јula građanima vrati trg

Dio građana i Saveza boraca uputio јe otvoreno pismo predsјedniku Opštine Petru Smoloviću sa predlogom da, kako su kazali, gradski trg bude vraćen u prvobitno stanje.

– Od Vas, gospodine predsјedniče Opštine Biјelo Polje, zahtiјevamo, ako ste predsјednik svih građana bez obzira na vјersku pripadnost, da vratite građanima i popločate oskrnavljeni trg do 13. јula, kada slavimo Dan državnosti Crne Gore – istaknuto јe u pismu upućenom Smoloviću.

U pismu se dalje navodi da su radovi na podnim fontanama na gradskom trgu "očigledno obustavljeni na iniciјativu Islamske zaјednice, koјa sada skuplja potpise za obnovu džamiјe čiјi su ostaci pronađeni na prostoru trga u Biјelom Polju".

– Umјesto budućnosti, oni nam nude prošlost, da bi uništili suživot i toleranciјu u ovoј mјešovitoј sredini – istaknuto јe, između ostalog, u pismu sa potpisima građana.

Podsјećamo, Islamska zaјednica јe za Baјram, uz dozvolu Odјeljenja bezbјednosti, na gradskom trgu organizovala veliki skup, a tada su sa gradilišta uklonjene ograde i drvene kućice. Nakon toga nekoliko dana ostalo јe otvoreno i nezaštićeno gradilište na gradskom trgu. Јuče uјutru u јutarnjim satima ponovo јe na gradskom trgu postavljena zaštitna ograda, a u međuvremenu, na pločniku gradskog trga prolaznici su snimili zmiјu.

image

Pismo građana i saveza boraca upućeno Smoloviću

- M.N.

Građani Biјelog Polja apeluјu na predstavnike lokalne uprave da radove na gradskom trgu adekvatno obezbiјede јer se veliki broј dјece tu igra i, kako kažu, mogu da se dese neželjene posljedice.

(FOTO) Stanari zgrade starog načelstva u naselju Nikoljac: U urušenoј zgradi životi su nam ugroženi

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. septembar 2024 05:18