Ulica uska i puna rupa / foto: milovan novović
22/08/2024 u 07:04 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Stanovnici bjelopoljske Ulice kneza Miroslava traže proširenje kolovoza i ukidanje dvosmјernog saobraćaјa

Ulica kneza Miroslava nalazi se u gornjem dijelu Bijelog Polja i kroz mjesto zvano Rijeka vodi pored crkve Svetih apostola Petra i Pavla do skretanja prema naselju Lješnica.

Ova ulica postala je pravi košmar kako za učesnike u saobraćaju tako i za desetak porodica koje žive u kućama pored nje. Ulica je jako uska, ali je prometna i njome se jako brzo vozi. Mještani ističu da su se za rješavanje problema obraćali nadležnima u Opštini Bijelo Polje, ali sve je uzalud. 

– Razočarani smo nemarom i pasivnim odnosom nadležnih službi, kada se ima u vidu da je na tom prostoru značajno kulturno istorijsko zdanje crkva Svetih apostola Petra i Pavla. U ulici žive pripadnici obje konfesije i među nama vlada vjekovni multietnički sklad, ali nadležni svojim ponašanjem ne doprinose tome. Nikako ne uspijevamo da riješimo infarstrukturne probleme i prava je sreća da dosad nije bilo neželjenih posledica.Tražili smo da se ukine dvosmjerni saobraćaj i usmjeri na jednosmjerni iz pravca crkve prema naselju Rijeka i da se spoji sa Lješničkom ulicom. Od toga nije bilo ništa. Ovako, ne preostaje nam ništa drugo osim da držimo oči širom otvorene, budemo uvijek na oprezu i dobro pazimo da nam se ne desi nešto nepredviđeno - ističu stanovnici Ulice kneza Mirolasva.

Opasnos prijeti i od brda koje se odranja

Admir Babajić ističe da opasnost vreba i od klizišta, na dijelu puta prema Kulini, koje se poodavno pokrenulo.

– Čitavo brdo se pokrenulo, zemlja se stalno odranja prema ulici i našim kućama, pa sa strahom zaspimo iz bojazni da se može sve na nas obrušiti. Posebna je bojazan kada počnu obilnije padavine. A brdo, uz to što se pokrenulo, liči na pravu prašumu, čak su se i zmije pojavile–ističe Babajić.

Iz Opštine Bielo Polje kažu da su sanirali jedan dio odrona u Ulici kneza Miroslava, ali da to nije dovoljno, pa će radovi biti nastavljeni

Inače, jedan dio odrona u Ulici kneza Miroslava smo sanirali, ali to je nedovoljno pa će radovi biti nastavljeni- saopštili su Opštine Bijelo Polje.

Stanovnik Admir Babajić kaže da se ulicom vozi brzo i da se često dešava, naročito u noćnim satima, da se obijesni vozači prosto trkaju tako da je samo pitanje dana kada će doći do neke veće nezgode.

– Još jednom apelujemo na nadležne da nešto što prije urade, sobzirom na to da se bliži početak školske godine i da će ovom ulicom do Osnovne škole,,Marko Miljanov" svakodnevno ići dosta đaka.Ugroženi su pješaci, posebno djeca jer se nemaju gdje skloniti sa ulice ako auto naiđe. Šta će biti od počettka septembra kada se krene sa nastavom. Zato tražimo da se pod hitno nešto uradi. Prvenstveno da se ulica proširi tamo gdje postje mogućnosti, zatim da se postavi nekoliko usporivača brzine, odnosno,,ležeći policajci‘‘, te da se ponekad desi da ovdje dođu i policajci i kontrolišu saobraćaj - kaže Babajić i dodaje da se moraju sanirati i udarne rupe, koje su se stvorila na kolovozu usljed prolaska velikog broja teških kamiona. Ističe da na pojedinim mjestima te rupe liče na kratere, a kada se od kiše napune vodom onda su tek prava muka za vozače.

– Građani treba prvo svojoj mjesnoj zajednici da dostave zahtjeve za rješavanje problema, pa će Savjet MZ to proslijediti lokalnoj upravi i onda ćemo u saradnji sa mjesnom zajednicom pokušati da riješimo ono što tišti građane - poručuju iz Opštine Bijelo Polje.

Kamenolomi poslednja faza raskućivanja Bijelog Polja

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 01:11