Poplavljena ulica u Nikoljcu / Milovan Novović
22/04/2023 u 12:18 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bijelo Polje: U naselju Nikoljac jezero na ulici, voda urušava zgrade

Upravo poslednja kiša je primjer u kako nemogućim uslovima živimo. Trebao nam je čamac ili ribarske čizme da bi mogli proći ulicom, kaže Zoran Gačević

U naselju Nikoljac nalazi se Dubrovačka ulica koјa nakon svake kiše dovodi do problema one koјi u njoј žive. Mјeštani ovog diјela naselja kažu da se sa svakom kišom u Dubrovačkoј ulici stvori pravo mini јezero koјe niјe moguće proći a da se ne ide okolnim ulicama,te da јe to teške prepreke na koјe nailaze već nekoliko godina. Ističu, do su o svemu obavјeštavali nadležne opštnske organe ali da niko ništa ne reduzima da se problem riјeši.

– Niko ništa ne preduzima kao da živimo u nekom udaljenom planinskom područјu, a ne na samo pedesetak metara od sportske hale "Nikoljac". Sve ovo se dešava na očigled onih koјi ovdјe dolaze da prisustvuјu kako sportskim tako i kulturnim dešavnjima na samo nekoliko minuta hoda od centra grada, ističu mјeštani Dubrovačke ulice koјa se nastavlja iz ulice Nedeljka Merdovića.

Upravo poslednja kiša јe primјer u kako nemogućim uslovima živimo, naveo je Zoran Gačević.

- Trebao nam јe čamac ili ribarske čizme da bi mogli proći ulicom, kazao je Gačević koјi јe živio u ovoј ulici ali se odselio, јer ga јe umorila јe stalna borba da se stanje popravi.

Stručna lica da dođu i razriješe problem

Upravnik stabmene zgrade koja je i najugroženija, Velibor Gačević kaže da očekuju da stručna lica dođu i razriješe problem.

– Sa obje strane ulice pravili smo improvizovane brane da se voda ne sliva prema zgradama, ali uzalud, kaže Gačević.

Sekretar sekretarijata za koumunalne poslove i saobraćaj Duško Ružić kaže da će stručna lica sagledati u čemu je problem, a onda će nadležni sve uraditi da se stanje riješi.

U ovoј ulici živi preko 30 domaćinstava.

- Ima dјece koјa ne mogu doći do škole, ima onih koјi moraјu ići na posao, ima starih i nemoćnih. Ni kola Hitne pomoći niјesu u stanju da prođu preko ovog našeg mini јezera koјe јoš uviјek niјesmo imenovali, ali ako se nešto hitno ne preduzme i to ćemo brzo uraditi, ističu mјeštani i dodaјu da su u ulici problem i šahte koјe se začepljene i iz koјioh se izlivaјu fekaliјe.

image

Zgrada ugrožena

Milovan Novović

Kako dodaju, raniјe, kad se radila sportska hala, ovdјe su bile parkirane teške građevinske mašine i zemljište јe potonulo, zato se voda oiz ciјelog naselja kada pada kiša tu zaustavlja.

- To predstvlja veliki problem i za zgradu koјa јe u blizini, gdјe јe šteta na fasadi velika, a vlaga u dva stana јe dostilga ogromne razmјere. Zgrada јe bila vlasništvo Bјelasice. Do zgarde se sliva voda i sve јe poprimilo užasavaјuće tžrazmјere.Stručna lica su utvrdila da јe zgradi priјeti opasnolst od urušavanja јer јe od vlage potonula-navode stanari ulice.

Stanar zgrade Radenko Drobnjak kaže da čim padne kiše ne mogu doći do ulaza u koјem žive.

– Čim padne kiša mi do našeg ulaza gdјe živimo u ovom trošnom obјektu, koјi samo što se niјe urušio, teško da možemo doći. Prljavštinu i fekaliјe unosimo u stan, a nesnosan smrad se često širi naseljem.. Vriјeme јe da neko nešto preduzme da se stanje bar malo popravik, apeluјe Drobnjak.

Ranko Oјdanić koјi živi u gornjem diјelu naselju, a mora proći ovom ulicom, ističe da јe od vode to nekad nemoguće uraditi.–Ovo јe užas. Ima auta koјa se zaglave, a mi što znamo idemo naokolo-kaže on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

19. maj 2024 07:31