Bolnica Meljine / FOTO. K.M.
30/11/2023 u 07:52 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bolnica u Meljinama još bez grijanja, osoblje i pacijenti ogorčeni

Intervencije je uspješno odradio, ali uz ogromnu dozu straha zbog uslova u kojima bolnica funkcioniše

Na loše uslove za rad u bolnici Meljine, medicinsko osoblje ove zdravstvene ustanove ukazuje već mjesecima, a sa prvim hladnim danima situacije se komplikuje, javlja TVCG, Radio Crne Gore,  prenosi portal RTCG.

Ustanova je bez centralnog grijanja, jer još nije obavljen servis kotlarnice, a ni gorivo za grijanje nije stiglo. Osoblje je primorano da koristi grijalice i klima uređaje, gdje ih ima, ali kako ističu, za Radio Crne Gore, to nije ni približno dovoljno.

Nije sve u platama, kaže u telefonskom razgovoru za Radio Crne Gore hirurg Goran Komatina, koji je tokom noći imao dvije hitne intervencije, uz objašnjenje da su uslovi u kojima se radi jednako bitni.

Intervencije je uspješno odradio, ali uz ogromnu dozu straha zbog uslova u kojima bolnica funkcioniše.

Trenutno se prostorije griju na struju. Uključene su grijalice i klima uređaji, gdje ih ima, ali i to ni približno nije dovoljno.

Kotlarnica još nije uključena, a nije obavljen neophodan servis. Zaposleni imaju informaciju da je Ministarstvo zdravlja odobrilo kupovinu nafte, ali ne znaju zašto ona još nije stigla. Najviše trpe pacijenti.

- Bilo je hladno, nema grijanja. Ima neka grijalica koja stoji na vratima i grije dvije prostorije i hodnik - kaže jedan od pacijenata Božidar Mandić u emisiji TVCG "Mreža".

- Osjećaj nimalo nije ugodan. Ministarstvo zdravlja treba da malo razmisli. Dopustiti ovakav tretman prema bolnici zaista nema smisla - poručio je Mandić.

Dr Komatina kaže da je spreman i na manju platu, samo da ima normalne uslove za rad. Trenutno je na tom odjeljenju devet pacijenata, jer je sve koje je mogao poslao kući.

Hitne i teže slučajeve šalje u Klinički centar CG, jer je liječenje u ovim uslovima rizično.

Bolnica Meljina je od marta dio javnog zdravstva pod rukovodstvom direktora Kotorskog kliničkog centra.

Iz Ministarstva zdravlja i Fonda zdravstva najavili su uskoro posjetu Meljinama, pa zaposleni i pacijenti očekuju brzo rješenje.

Problem sa grijanjem u bolnici Meljine traje već 15 godina.

Ekipi emisije "Mreža" javio se direktor bolnice u Kotoru Davor Kumburović koji je kazao da situacija nije idealna.

- Naravno da nije prijatno. Ne griju se na adekvatan način. To je problem koji postoji deceniju unazad, znam da nije lako - dodao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 03:22