Улица Живка Николића / - Жељко Шапурић
15/09/2023 u 15:04 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Borba za Ulicu Živka Nikolića u Nikšiću

Ukoliko se ova ulica napravi prema trenutnom planu, žitelji su jedinstveni u najavi blokade koju će prijaviti policiji na osnovu peticije od 46 potpisa

Žitelji Ulice Živka Nikolića u Nikšiću danas su povodom najave rušenja prve ograde jednog od žitelja Aca Mrvoševića zajednički ustali u borbi protiv rekonstrukcije ulice koja se, prema planu, u jednom dijelu pomjera za šest metara kako bi se investotoru Milivoju Božoviću koji trenutno gradi zgradu obezbjedio prostor za pravljenje parkinga buduće saobraćajnice, pri čemu se od žitelja oduzimaju manji ili veći d‌jelovi imovine na osnovu nepostojećeg akta.

Nebojša Gorašević pojašnjava da 2013. godine dobio dozvolu za gradnju ograde u skladu sa detaljnim urbanističkim planom (DUP) Staro Pazarište, a 2022. godine dobija poziv od Direkcije za imovine i katastar Opštine Nikšić da dođe na javnu raspravu o eksproprijaciji imovine na kojoj se ista poziva na nepostojeći dokument izmjene i dopune detaljnog urbanističkog plana (DUP) Centar.

Mrvošević naglašava da žele ulicu umirujućeg saobraćaja, a ne maćehinski odnos organa vlasti i investitora prema ljudima koji ovd‌je decenijama žive. On je kao odbornik na javnoj raspravi pitao kada je donesen DUP Centar na šta mu je odgovoreno da je odluka donesena 28. 12. 2018. godine a da izmjene i dopune tog DUP-a na koje se poziva Direkcija za imovinu i katastar ne postoje.

image

Зграда у изградњи Миливоја Божовића - фирма Градинг

- Жељко Шапурић

Predrag Zeković kaže da će realizacijom ovog plana radovi ući četiri metra u njegov posjed te neće imati mjesto da parkiraju auto i stave drvo za ogrijev.

Ukoliko se ova ulica napravi prema trenutnom planu, žitelji su jedinstveni u najavi blokade koju će prijaviti policiji na osnovu peticije od 46 potpisa.

Milanka Radulović iz Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine Opštine Nikšić kazala je da rade prema nalogu Službe za komunalne inspekcije koja je donijela izvršno rješenje za uklanjanaje onoga što nije u skladu sa planskim dokumentom.

S obzirom da se geometar nije pojavio, rušenje je odloženo, a rukovodilac Od‌jeljenja za izvršenja iz Službe za inspekcijske poslove Irena Ćirović najavljuje da će ponovo zakazati izvršenje u predviđenom roku do mjesec dana.

Novinarima su iz Službe za komunalne poslove rekli da su samo nadležni za rušenje ograde, dok se Direkcija za imovinu i katastar proglasila nenadležnom jer samo donose odluke za ekspropriaciju imovine i da je za DUP nadležan Sekretarijat za uređenje prostora i zaštitu životne sredine, ispred kojeg je sekretarka Radulović rekla da nije nadležna za rješavanju problema jer je nova u Sekretarijatu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

20. maj 2024 04:29