Kovačević sa mještanima Straševine i Kličeva / - ŽELJKO ŠAPURIć
07/09/2024 u 20:36 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Budoš ponovo blokiran, Kovačević podržao mještane Straševine i Kličeva

Večeras od 19 časova u znak protesta zbog nelegalnog odlaganja grita iz brodogradilšta u Bijeloj, mješani nikšićkih prigradskih naselja Straševina i Kličevo ponovo su blokirali tunel Budoš i time potpuno zatvorili magistralni put Nikšić – Podgorica.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević došao je ispred tunela Budoš kako bi podržao zahtjeve žitelja Straševine i Kličeva.

- To je bio i naš zajednički zaključak kada se mještani ovih naselja bili kod nas na sastanku. Ne samo da se sporni grit ukloni sa privatnih imanja, već i sa zemljišta koje pripada Opštini Nikšić. Kao što znamo firma „MM Sistem“ koja je to uradila nije to obavila na adekvatan i propisan način i nema naše povjerenje. Očekujemo da ekološka inspekcija odradi svoj posao, a kompanija koja je za to odgovorna izmjesti grit. Koliko smo čuli kompanija „MM Sistem“ uložila je neku žalbu, koja ne odlaže izvršenje, međutim izvršenja još uvijek nema. To je razlog nezadovoljstva mještana i Opštine Nikšić, koja je takođe oštećena strana u čitavom ovom sporu - rekao je Kovačević.

Opština podnijela krivičnu prijavu ODT-u: Traže da se utvrdi ko je odložio opasni otpad u nikšićkim naseljima

Istakao je da Opština može da apeluje da se proces ubrza, ali ne može da utiče na rad Tužilaštva.

- Mi smo podnijeli krivičnu prijavu i očekujemo da će nadležne institucije odraditi svojh posao, prije svega da se ostvari rešenje koje je izvršno, odnosno da se grit izmjesti sa teritorije Opštine Nikšić, a nakon toga se nadam da će Tužilaštvo i policija odraditi svoj posao i pronaći onoga ko je odgovoran za ovaj nelegalni posao – naglasio je prvi čovjek nikšićke Opštine.

Predstavnik mještana Milan Nikčević ističe da im mnogo znači podrška Opštine i da je pravi potez Marka Kovačevića što je večeras došao i stao na stranu mještana Straševine i Kličeva.

- Zajedničkog smo stava da se nadležnom Ministarstvu uputi apel da se što prije ubrza izmještanje grita, odnosno rešavanja žalbe koju je uložio „MM Sistem“, nemamo vremena jer predstoje kišni dani, a onda je sve kasno - rekao je Nikčević.

On je istakao da sjutra blokiraju tunel Budoš na dva sata, u ponedeljak nema blokade, a od utorka u 19 časova ponovo zatvaranje magistralnog puta Nikšić – Podgorica na sat vremena.

- Nećemo se micati sa blokada do konačnog uklanjanja otpadan  iz Mjesnih zajednica Straševina i Kličevo – puručio je Nikčević

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 17:00