Javna rasprava / - PRESTONICA CETINJE
24/11/2022 u 14:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Budžet Prestonice Cetinje za 2023. godinu planiran na rekordnih 8.920.000 eura

Na centralnoj javnoj raspravi građani su dominantno bili zainteresovani za rješavanje problema djece i mladih u gradu, rješavanje problema izgradnje novog azila za kućne ljubimce, finansiranje aktivnosti nevladinih organizacija i drugo

Nacrtom Odluke o budžetu za 2023. godinu planiran je rekordni budžet od 8.920.000 eura, kojim je predviđeno značajno uvećanje izdvajanja za obrazovanje, kulturu i sport, saopšteno je iz Prestonice Cetinje.

- Ovim Nacrtom Odluke o budžetu po prvi put su planirane subvencije za žensko preduzetništvo i za pokretanje i razvoj agrobiznisa u Prestonici. Pored ovih predviđeni su i podsticaji za pokretanje „start-up“ biznisa. Takođe, ovim nacrtom je predviđeno uvećanje naknade za novorođenčad i za porodilje, koje se nalaze na evidenciji kod Zavoda za zapošljavanje, sa dosadašnjih 350 na 500 eura. Centralnom javnom raspravom, koja je održana danas u sali za sastanke u zgradi Prijestonice, završena je javna rasprava o Nacrtu Odluke o budžetu Prestonice Cetinje za 2023. godinu, navodi se u saopštenju.

Na centralnoj javnoj raspravi građani su dominantno bili zainteresovani za rješavanje problema djece i mladih u gradu, rješavanje problema izgradnje novog azila za kućne ljubimce, finansiranje aktivnosti nevladinih organizacija i drugo. Predstavnici menadžmenta RTV Cetinje uputili su svoje sugestije na stavke budžeta koje se odnose na finansiranje lokalnog javnog emitera.

Javna rasprava o Nacrtu Odluke o budžetu Prijestonice Cetinje za 2023. godinu počela je 11. novembra 2022. godine i trajala je do danas.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. decembar 2022 04:13