Uklonjeni otpad iz kanala Bratica / - KOMUNALNE DJELATNOSTI
05/11/2022 u 10:50 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Čišćenje najvećeg zagađivača Port Milene: Iz potoka Bratica izvađenje velike količine plastičnog otpada

Čišćenje Bratice je veoma značajno kako iz estetskih razloga tako i zbog funkcionalnosti jer dobrom protokom drenažnih voda kroz kanal znači spriječavanje poplavljenja nekoliko zona u gradu, kažu u preduzeću Komunalne djelatnosti

Opština Ulcinj odlučila je da očisti potok Bratica koji je prepoznat kao jedna od najvećih zagađivača kanala Port Milena. Nakon podrobne analize a u susret   kišnim  mjesecima  posao čišćenja povjeren je preduzeću Komunаlane djelatnosti. U  tom preduzeću kažu da su na zahtjev Sekretarijata za komunalne i stambene djelatnosti započeli čišćenje potoka  Bratica.

- Radovi teku dinamično i već je očišćenja prva tačka kanala i očekujemo da se većina radova završi prije velikih  padavina. Kanal se nije čistio prethodne četiri godine o čemu svjedoči i količina otpada koja je već izvučena iz kanala. Čišćenje  Bratice je veoma značajno kako iz estetskih razloga tako i zbog funkcionalnosti jer dobrom protokom drenažnih voda kroz kanal znači spriječavanje poplavljenja nekoliko zona u gradu. Kanal će se čistiti u četiri najkritičnije zone. Građanima se zahvaljujemo na ukazanom strpljenju i obećavamo unaprijedjenje životne sredine grada Ulcinja. Ekipa sektora Zelenilo ubrzo počinje sa košenjem i orezivanjem zelenog rastinja u najkritičnijim zonama našeg grada - kažu u tom sekretarijatu.

U ovaj potok, ili kako ga mještani češće zovu kanal, ulivaju se fekalne vode i intenzivno baca svakojaki otpad koji ometa vodotok izazivajući česte poplave i zagađenje u više gradskih naselja.

To je praktično kanalizacija na otvorenom i stoga predstavlja stalno prisutnu opasnost od izbijanja zaraze.Projektom koji je svojevremeno uradila beogradska firma ”Baning”, potok Bratica je označen kao najveći zagađivač Port Milene. Preko kanala Brdela i Bratica, najveći dio gradske kanalizacije dospijeva u Port Milenu.

Podaci koje ima civilni sekor u Ulcinju pokazuju da ima više od 150 direktnih ispusta otpadnih voda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 11:06