Sa protesta mještana Crmnice / - FOTO: DRAGAN STOJANOVIć
14/08/2024 u 11:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Crmničani poručili Raičeviću: Crmnička rakija je jaka, niste vi na to navikli

Crmničani su zakazali novi protest za 18. avgusta, od 9 do 11 časova, ispred tunela Sozina. Crmničani traže da budu oslobođeni plaćanja putarine kroz Sozinu.

- Znamo da riječi mnogih političara (čast izuzecima) nemaju neku težinu pa tako posmatramo i izjave pomenutog gospodina koji poziva na razgovor ali ni nakon više mjeseci nikako da do toga dođe. Pozdravljamo aktivnosti drugih predstavnika Opštine Bar, posebno dama koje su bile u pregovaračkom timu, a koje kao što je to generalno slučaj imaju mnogo konstruktivniji i efikasniji pristup - kazao je Miloš Petranović, jedan od organizatora protesta.

Međutim, kako je istakao, oni vrednuju djela a ne riječi, a ovdje su djela izostala.

- A ona koja su urađena, loša su, te pokazuju da oni koji su navodno tu za nas, da nas čuju itd, izgleda slabo čuju i slabo vide, jer predložene mjere ni približno ne odgovaraju našim zahtjevima, odnosno realnoj, životnoj potrebi Crmničanki i Crmničana. Prihvatamo samo kvalitetan, pravno obavezujući ugovor, koji će predstavljati trajno rješenje našeg problema. S obzirom  na to da smo na prethodni dopis prema kompaniji Monteput tek nakon otprilike nedelju dana dobili odgovor pozivamo Vladu Crne Gore (od koje ni nakon više mjeseci po dostavljanju inicijative sa preko 500 potpisa nismo dobili odgovor) da se hitno uključi u rješavanje ovog problema jer možemo pomisliti da se nekome ne žuri, te za navodne ‘negativne efekte‘ naših protesta oni, zajedno sa ostalim neažurnim stranama, snose krivicu - kaže Petranović.

On navodi da među onima koji snose krivicu je Opština Bar.

- Naravno, čak na prvom mjestu, a čiji prvi predstavnik izjavljuje da oni nisu prava adresa, i nisu odgovorni za ovo pitanje, pa mi sada pitamo da li smo mi stanovnici Kepler 62 C, Tunguzije ili opštine Bar i ko bi trebalo da je prvi na braniku naših interesa!? Pozivamo opet sve osim političara(iako pozdravljamo one koji nas stvarno podržavaju)da nam se pridruže na mirnom protestu u nedjelju 18- og Avgusta u terminu od 9 do 11 h na istom mjestu. Na kraju, za razliku od nekih, poručujemo da smo mi stvarno tu "u po noći u po dana", i kao što se kod nas za vino kaže: "idi ti stiću te ja", mi kažemo: Crmničani stižu, jer Crmnički je oraj svaki - kazao je Patranović.

Bajković: Spremni smo da radikalizujemo proteste pred Opštinom Bar i kod tunela Sozina

Podsjetimo oni su ranije u saopštenju pozdravili aktivnosti drugih predstavnika Opštine Bar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
CRMNIČANIPROTEST

Izdvojeno

17. septembar 2024 03:10