Hala u nikšićkoj Željezari / screenshot
14/08/2024 u 19:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Demokrate Nikšić: Laž DPS-a da se otpad odlaže u Željezari razbijena

Laž Demokratske partije socijalista (DPS) da se otpad odlaže u Željezari je razbijena, a sami podatak da sanacija deponije Mislov do nije zaustaviljena, već da će biti realizovana do kraja septembra, u paramparčad razbija njihovu laž da je 400.000 eura odletjelo u vazduh, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokrata Nikšić.

Kazali su da su danas predstavnici Ministarstva ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, zajedno sa predstavnicima Agencije za zaštitu životne sredine i Opštine Nikšić, obišli privatnu halu u krugu Željezare, u kojoj se pretovara otpad i odvozi na deponiju Livade u Podgorici i konstatovali da se cijeli postupak vrši u skladu sa standardima.

Oni su dostavili video snimak na kojem se, kažu, jasno vidi da u Željezari ne postoji nikakva deponija, niti se u njoj odlaže otpad, kako to tvrdi DPS, već se otpad pretovara.

Dodali su da će u toj hali ubrzo biti opremljena transfer stanica kao prelazno rješenje do izgradnje Centra za upravljanje otpadom za čiju izgradnju su pokrenite neophodne procedure.

- Vlast u Nikšiću, čiju okosnicu čine Demokrate, nastavlja da rješava probleme koje DPS nije bio sposoban da riješi, brinući o zaštiti životne sredine i zdravlja građana koji su nam na prvom mjestu - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 20:27