Bezbjednost puta Sutomore–Šušanj / - DEMOKRATE BAR
26/11/2023 u 16:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Demokrate: SO Bar da pripremi informaciju o bezbjednosti puta Sutomore–Šušanj

S obzirom da je predmetna dionica magistralnog puta u mnogim opštinskim i državnim dokumentima već prepoznata kao visokorizična, odnosno i te kako podložna klizištima i odronima, smatramo da su ovi znaci i oštećenja na putu mogući i pravovremeni signal za uzbunu, navode iz Kluba odbornika Demokrate - UCG

Predložili smo da se u dnevnom redu 13. sjednice barskog parlamenta nađe i Informacija o stanju bezbjednosti magistralnog puta Petrovac-Bar, dionica Sutomore - Šušanj, zbog povećanog rizika od klizišta i odrona izazvanih investitorskim radovima u priobalnom pojasu, saopštili su iz Kluba odbornika Demokrate - UCG.

image

Bezbjednost puta Sutomore–Šušanj

- DEMOKRATE BAR

- Naime, izgradnjom poslovnog objekta – hotela od strane tadašnjeg investitora „Sky Development“  na lokalitetu Ratac – Zeleni pojas (sa desne strane magistralnog puta na dionici Petrovac – Bar) 2018. godine došlo je do pokretanja klizišta koje je uzrokovalo pad bora i ozbiljno oštećenje kolovoza koje je prijetilo da izazove potpuni prekid saobraćaja na magistralnom putu. Investitor i izvođači radova su po pisanju medija uradili projekat zaštite trupa magistralnog puta, a zatim i navodno njegovu trajnu sanaciju. Objekat izgrađen u grubim radovima je nakon lokalnih izbora 2022. godine promijenio investitora koji je nakon 5 godina započeo njegovu rekonstrukciju. Nakon samo nekoliko mjeseci od nastavka radova, na magistrali odnosno dijelu puta koji se nalazi uz ovaj objekat primjetna su nova oštećena - navodi se u saopštenju.

image

Bezbjednost puta Sutomore–Šušanj

- DEMOKRATE BAR

Slična oštećenja, kako su naveli, samo u mnogo većem obimu primjetna su i na dijelu puta kod  nekadašnjeg hotela “Ineks Zlatna obala” gdje su trenutno, po našim saznanjima, zaustavljeni dalji radovi na izgradnji hotela.

- S obzirom da je predmetna dionica magistralnog puta u mnogim opštinskim i državnim dokumentima već prepoznata kao visokorizična, odnosno i te kako podložna klizištima i odronima, smatramo da su ovi znaci i oštećenja na putu mogući i pravovremeni signal za uzbunu, pa s tim u vezi smatramo da je hitno potrebno da nadležni opštinski organi u saradnji sa državnim organima pripreme informaciju o stanju bezbjednosti na magistralnom putu M-2.4 Petrovac-Bar, dionica Sutomore  - Šušanj, zbog povećanog rizika od kliziša i odrona izazvanih investitorskim radovima u priobalnom pojasu.

image

Bezbjednost puta Sutomore–Šušanj

- DEMOKRATE BAR

Podsjećamo da je bivša državna vlast 2010. godine usvojila Državnu studiju lokacije - Ratac, Zeleni pojas (sektor 54). Umjesto da je ovaj pojas ispod magistrale ostao netaknut, on je urbanizovan sve do Sutomora -  navode iz Kluba odbornika Demokrate - UCG.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 10:38