са састанка / - фото: Кабинет Ковачевића
12/10/2021 u 14:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Дом за старе у Никшићу ускоро прима прве кориснике

Вриједност пројекта износи 5,4 милиона еура, а финансира се из средстава Управе јавних радова и донаторских средстава из Регионалног стамбеног програма. У Дому за старе планиран је боравак 208 припадника најстарије популације.

Радови на изградњи Дома за старе у Никшићу теку планираном динамиком,с тога се може очекивати да тај значајни капитални пројекат за нашу општину може бити завршен наредних мјесеци,констатовано је на састанаку предсједника Општине Никшић Марка Ковачевића са сарадницима и представницима Централне Европске банке, Министарства финансија и социјалног старања и Управе јавних радова.

Општина Никшић ослободила је управу Дома за старе плаћања обавезе комуналног опремања, док је пројектну документацију израдила Агениција за пројектовање и планирање.

– Вриједност пројекта износи 5,4 милиона еура, а финансира се из средстава Управе јавних радова и донаторских средстава из Регионалног стамбеног програма. У Дому за старе планиран је боравак 208 припадника најстарије популације – наводи се у саопштењу.

У Дому за старе биће укупно 140 запослених, који ће кроз три смјене бринути о корисницима.

У име Општине Никшић, поред предсједника Ковачевића, састанку су присуствовали и в.д. руководиоца Службе предсједника Марко Перућица, в.д. секретара Секретаријата за инвестиције и пројекте Јелена Шекарић, в.д. секретара Секретаријата за културу, спорт, младе и социјално старање Дејан Ивановић и Мирјана Николић из Агенције за пројектовање и планирање.

Са друге стране састанку су присуствовали: Дарко Петровић- представник ЦЕБ-а, Санчо Ранхост представник међународне групације ЕПТИСА, представници Министарства финансија и социјалног старања Марија Стајовић и Будимирка Ђукановић и представници Управе јавних радова Владимир Цицмил и Бојана Митрић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 06:12