Алдин Муратовић / - Д.Ј.
20/04/2022 u 07:02 h
Darko JovovićDarko Jovović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Муратовић: ДПС нема слуха за потребе житеља Бихора

Одборник Странке правде и помирења је истакао да се мало новца из општинске касе издваја за заустављање негативног природног прираштаја

Странка правде и помирења (СПП), као друштвено-одговорна партија, изузетно је забринута због континуираног исељавања, дугогодишњег негативног природног прираштаја и лошег економског развоја, као и због других параметара који указују на неспособност локалне самоуправе да обезбиједи нормалан живот у Бихору, саопштио је јуче одборник Странке правде и помирења у локалном парламенту Алдин Муратовић.

Истакао је да се мало новца из општинске касе издваја за заустављање негативног природног прираштаја.

– Наша странка је недавно, приликом усвајања одлуке о буџету Општине Петњица, предложила да се уврсти амандман на основу ког би Општина обезбиједила једнократну новчану накнаду од по 500 еура за свако новорођенче, чији родитељи имају стално боравиште у Петњици. Такође, тражили смо да се у одлуку о буџету уврсти амандман који би омогућио да сваки млади брачни пар добије једнократну накнаду од по 500 еура, а једини услов би био да супружници имају стални боравак у Петњици. Међутим, владујућа већина није прихватила наше амандрмане, чиме су показали маћахински однос према горућим проблемима на подручју Бихора – нагласио је Муратовић.

image

Зграда Општине Петњица

Д.Ј.

У Општини тврде да су урадили колико су могли

Из локалне управе су оптужбе представника Странке правде и помирења одбацили као неосноване.

– Општина је низом мјера дала допринос стварању што бољег амбијента за живот свих становника Петњице и заустављању исељавања са овог подручја. Урадили смо то кроз стимулативна издвајања одређених средства и реализацију бројних пројеката и изградњу и модернизацију комуналне и друштвене инфраструктуре. То смо спроводили у складу са стварним могућностима, водећи уједно рачуна да одржимо стабилност финансијског пословања Општине, јер не може се удовољити неким захтјевима ако за тако нешто нема новца – навели су из локалне управе.

Муратовић је додао да општинска власт није показала разумијевање ни према захтјеву да се издвоје додатна буџетска средства за стимулисање пољопривредне производње.

– Поднијели смо и амандман којим је тражено да се, умјесто предложених 30.000 еура, издвоји 70.000 еура за помоћ регистрованим пољопривредним произвођачима. Хтјели смо да се преко додатних издвајања стимулише развој пољопривреде као стратешки најважније развојне гране на овом подручју. Тим прије, јер имамо доста младих људи из наше општине који су заинтерсовани да, бавећи се пољопривредом, обезбјеђују егзистенцију за себе и своје породице. Но, и овај наш предлог није добио зелено свјетло одборника ДПС-а чиме су још једном показали да не желе да се на прави начин суоче са стварним потребама локалног становништва – навео је Муратовић.

Казао је да то потврђује и чињеница да локална власт није успјела да реализује кључне инфраструктурне пројекте, као што су изградња канализационе мреже и реконструкција улица у ужем градском језгру. Навео је да, уз то, локалној власти није пошло за руком да одреди локацију за изградњу санитарне депоније и да није успјела да доведе ниједног озбиљног инвеститора у Бихор и отвори радна мјеста у реалном сектору.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:40