Opština Tivat mobilnost / - FOTO: PRTSC/OPšTINA TIVAT
16/09/2024 u 20:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Evropska nedjelja mobilnosti u Tivtu

Opština Tivat se tradicionalno pridružuje obilježavanju Evropske nedjelje mobilnosti od 16. do 22. septembra, koja se realizuje u saradnji sa brojnim organizacijama, sportskim klubovima i pojedincima iz Tivta.

- Ovogodišnji moto manifestacije, koja se organizuje širom Evrope i ima podršku Evropske komisije je “Shared public spaces“. Ovim se aktuelizuje način na koji se u modernom svijetu koriste i percipiraju javni prostori i ističe važnost toga da javne prostore svi koriste slobodno i bezbjedno, a posebno pješaci i biciklisti- saopšteno je iz Opštine Tivat.

Prvi u nizu događaja je akcija čišćenja lokaliteta Župa, povodom Međunarodnog dana čišćenja obale, koju inicira i sprovodi neformalna mreža nevladinih organizacija Clean Up Montenegro.
- Akcija će se održati u ponedjeljak 16. septembra od 9 do 11h.  Za učesnike je pripremljen obrok i osvježenje, rukavice i kese, a očekuje se učešće velikog broja građana, zaposlenih u preduzećima i institucijama. Događaj će pomoći i Komunalno preduzeće Tivat koje će preuzeti prikupljeni otpad- navodi se u saopštenju.

Za utorak, 17. septembar od 16 do 19h planirana je kajak tura na potezu od Ponte Seljanovo do Opatova, u organizaciji agencije Adventurenegrin. Potrebno je prijaviti učešće, a za sve učesnike pripremljeno je i slatko iznenađenje.

Počinje Evropska nedjelja mobilnosti

- Radionica za popravku bicikala u organizaciji Triatlon kluba Kotor biće organizovana drugu godinu za redom, u srijedu 18. septembra na rivi Pine od 17 do 19h- dodaje se.

Kompanija Eco boats koja je ove godine uspostavila ekološki prihvatljiv linijski brodski prevoz u Bokokotorskom zalivu, pridružuje se akciji i u četvrtak 19. septembra, ponudiće besplatne vožnje ka Krašićima, u 10 i 11h.

- Petak, 20. septembar će biti u znaku pješačke ture kao najpopularnijeg vida aktivnog odmora. Pješačiće se pod budnim okom iskusnog Borisa Filipa, na relaciji od Gornje Lastve do Sv. Vida. Okupljanje svih zainteresovanih građana planirano je za 15h kod spomenika u Gornjoj Lastvi. Dodatne aktivnosti očekuju se i na samom cilju rute. Avanturistički klub K4 sve sugrađane, posebno one najmlađe, poziva na zabavnu vožnju rolerima i trotinetima (ne onim električnim) na obali u Donjoj Lastvi, u subotu 21. septembra od 11 do 13h- piše u saopštenju.

- Fancy women bike ride by Maja Filip predstavlja poziv za sve dame da dekorišu svoja bicikla i provozaju ih od Pina do crkve Sv Roko u Donjoj Lastvi i nazad. Vožnja je planirana u nedjelju od 17 do 19:30h. Opština Tivat, svi organizatori i oni koji svojim učešćem iz godine u godinu ovu manifestaciju popularizuju, pozivaju da im se pridružite i tako na zabavan i zdrav način u dobrom društvu provedete dio dana- zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 12:28