Ljeto u Prestonici / - PRIJESTONICA CETINJE
11/06/2024 u 13:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

FunFest večeras otvara „Ljeto u Prijestonici“

Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija i Centar za kulturu sa ponosom najavljuju početak manifestacije „Ljeto u Prijestonici“, koja će brojnim sadržajima za sve uzraste obogatiti ljetnje mjesece na Cetinju.

Program počinje večeras svečanim otvaranjem prvog pozorišnog festivala komedije i zabave u Crnoj Gori „FunFesta“ u 20 časova na Ljetnjoj pozornici. Ovaj jedinstveni događaj, posvećen smijehu i zabavi, obuhvata neke od najpopularnijih komedija iz zemlje i regiona i koncerte, a trajaće od 11. do 23. juna 2024. godine.

U okviru „Ljeta u Prijestonici”, ljubitelje dobre muzike očekuje koncert Crvene jabuke 5. jula na Studentskom trgu, dok je 12. jul već tradicionalno rezervisan za manifestaciju „Miris lipa i meda“ koja će se održati na Balšića pazaru. Jul završavamo sa najvećim festivalom piva u regionu „Montenegro beer fest” koji će se održati 26. i 27. jula, a u okviru kojeg će nastupiti najpoznatiji regionalni izvođači: Zdravko Čolić, Kerber, Dubioza Kolektiv, Isak Šabanović, Voyage, Buč Kesidi i Nipple People.

„Ljeto u Prijestonici“ biće nastavljeno i tokom avgusta i septembra - četrnaesto izdanje Internacionalnog festivala folklora „Cetinje 2024“ biće održano od 1. do 4. avgusta na Ljetnjoj pozornici, a kao i prethodnih godina na festivalu će učestvovati brojni ansambli iz regiona i svijeta. Posebno ističemo koncert Nede Ukraden 17. avgusta, Jelene Rozge 23. avgusta, Amire Medunjanin 7. septembra, zatim Susrete amaterskih horova Crne Gore, završni koncert polaznika Ljetnjeg kampa za kamernu muziku i druge događaje.

Zdravko Čolić specijalan gost na Montenegro Beer Festu 2024

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 16:00