Гори депонија ”Мислов до” / - ONOGOST.ME
01/08/2021 u 08:34 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Гори депонија у Мисловом долу

Депонија "Мислов до" jе превазишла све габарите и не може да се угуши зато што jе читава сjеверна страна отворена и шта год да се ради ниjе ефикасно, каже вршилац дужности командира Тадић

Због алармантне ситуације по питању пожара на подручју никшићке општине, у Служби заштите и спасавања активне су све јединице и уведена додатна смјена. Вршилац дужности командира Славко Тадић за "Дан" јуче је казао да је активно више пожара и то у Пророковом долу у рејону Лукавице, Смрдуши, Нудолу, Богетићима, Бијелим Пољанама, Халди, а ситуација је алармантна и на депонији Мислов до.

image

Пожар у Пророковом долу на Лукавици

-Ж.Ш.

Тадић jе истакао да jе немогућа мисиjа да се угаси депониjа.

– Ми ово не можемо да угасимо. Упозоравали смо 10 година. Ово jе морало да се деси, кад се не управља депониjом на прави начин – истакао је Тадић за РТЦГ и додао да екипа са два возила дежура на терену.

– Не можемо да се примакнемо због температуре. Огромне су детонациjе од разних боца и мунициjе у отпаду – додаjе Тадић и наглашава да није препоручљиво депониjу гасити водом.

– Депониjа се jедино гаси угушивањем. У нашем случаjу, депониjа "Мислов до" jе превазишла све габарите и не може да се угуши зато што jе читава сjеверна страна отворена и шта год да се ради ниjе ефикасно. На сваки позив изађемо, помажемо, али то jе више немогуће. Чекамо да се смири до уjутру – закључио је Тадић.

Мјештани који живе у близини депоније кажу да је ситуација алармантна.Они наглашавају да су годинама чекали да се ова нелегална депониjа затвори, те да овога пута неће одустати од тог циља.

– Причекаћемо jош неколико дана да видимо да ли ће Влада реаговати, а уколико се то не догоди ми ћемо знати како ћемо се организовати – огрочни су мјештани.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 01:49