/ - ФОТО: ТВЦГ/ПРИНТСКРИН
01/08/2021 u 11:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хаjдинага: Туриста у Улцињу и више него 2019, велики броj неприjављених

Према риjечима Хаjдинаге наjвећи броj гостиjу у Улцињу jе са Косова, слиjеде гости из Србиjе, Босне и Херцеговине, Албаниjе, Македониjе.

У Улцињу ових дана борави 42 хиљаде гостиjу што jе према риjечима директора локалне Туристичке организациjе Гзима Хаjдинаге одговара броjу турсита из 2019. Он истиче да су то званични подаци и додаjе да jе туриста и више jер се званичне цифре односе само на приjављене госте, пише портал РТЦГ.

Улцињ ових дана биљежи велики броj гостиjу. 

– Улцињ jе данас прави стари Улцињ jер се кроз шеталиште чуjе више jезика. Туристи су из свих краjева бивше Jугоаславиjе али и европских земаља коjи су ове године изабрали Улцињ за адресу гдjе ће ове године одморити – казао jе за Jутарњи програм Телевизиjе Црне Горе директор ТО тог града Гзим Хаjдинага.

Он истиче да ниjедна локална самоуправа у Црноj Гори не може имати тачан податак о броjу туриста jер jе, како jе казао, пристутан и велики броj неприjављених и апеловао на издаваоце смjештаjа да приjаве госте. Велика jе, каже, разлика између броjа приjављених гостиjу и онога што се може видjети на плажама.

– Не само Улцињ већ све општине у Црноj Гори не могу имати тачан податак колико jе туриста jер ми говоримо о регистрованим турситима а пресjек коjи jе од петка говори да у Улцињу борави 42 хиљаде гостиjу што jе у односу на 2019. исто скоро и више. Генерално, људи кажу да ова сезона биљежи велики броj туриста надам се да ће тако и да потраjе –казао jе Хаjдинага

Он jе додао да jе привављивање гостиjу битно и због њиховог повратка кући.

– Велики броj гостиjу да би се вратио у своjу матичну дестинациjу мора имати ПЦР тест. Дом здравља им то онемогућуjе ако ниjесу приjављени а имаће и проблем на граници – казао jе Хаjдинага.

Он jе позвао и госте и домаћине да се понашаjу у складу с препорукама ИJЗ-а.

Према риjечима Хаjдинаге наjвећи броj гостиjу у Улцињу jе са Косова, слиjеде гости из Србиjе, Босне и Херцеговине, Албаниjе, Македониjе.

– То ме радуjе jер смо послиjе 11 година успjели да повратимо старе добре муштериjе – закључио jе Хаjдинага.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 13:16