Инвестиционо развојни фонд / - ФОТО: Инвестиционо развојни фонд
23/12/2021 u 16:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ИРФ донирао 6000 еура Сигурној женској кући

Неће више бити проблема са прокишњавањем и са затварањем jедног броjа соба у току великих киша

Инвестиционо развоjни фонд (ИРФ) донирао jе шест хиљада еура Сигурноj женскоj кући (СЖК) за реконструкциjу крова склоништа за жене и дjецу жртве насиља у циљу рjешавања проблема прокишњавања у стамбеном обjекту. Овом приликом донирани су и новогодишњи пакетићи за малишане коjи бораве у склоништу.

Извршна директорица  СЖК Љиљана Раичевић истакла jе да се ради о феноменалном поклону у сусрет празницима, коjи ће, како jе истакла, траjно риjешити проблем са кровом куће, а новогодишњи пакетићи додатно ставити осмиjех на дjечjа лица.

- Неће више бити проблема са прокишњавањем и са затварањем jедног броjа соба у току великих киша. Ово jе изненађуjући поклон од људи коjи разумиjу шта ми радимо и разумиjу да jе то за све наше жене и дjецу коjи су ту смjештени - казала jе Раичевић, коjа jе истакла посебну захвалност колективу Инвестиционо-развоjног фонда.

Предсjедник Одбора директора ИРФ-а, Велизар Калуђеровић рекао jе да jе у људскоj природи да размишља о другима, а посебно да размишља о онима коjима су потребни помоћ и подршка.

„Када смо се суочили са информациjом да обjекат СЖК, у коjем помажу женама и дjеци и реализуjу своjу хуману мисиjу ниjе у добром стању, да прокишнjава, за ИРФ ниjе било нимало проблема и тешко да донесе одлуку о донациjи шест хиљада еура за реконструкциjу крова СЖК“, истакао је Калуђеровић.

Он се захвалио СЖК и директорки Раичевић на пожртвованjу и изузетноj хуманоj мисиjи у коjоj, како jе казао, помаже женама, маjкама и дjеци у тренуцима када их животни проблеми доведу у тешке ситуациjе.

Извршна директорица ИРФ-а Ирена Радовић, jе казала  да „сваки члан друштва, а посебно друштвено одговорне компаниjе каква jе ИРФ су дужне да помогну како кроз кампанjе подизанjа свиjести овоj теми, тако и кроз конкретне акциjе коjе су усмjерене на жене жртве насиља, али и на снаженjе улоге жена у друштву. Снажно вjеруjем у ту нашу женску солидарност и снагу жена да покрену друге жене и друшто уопште. У том смислу, немjерљив jе допринос коjи jе дала „Сигурна женска кућа“, али и друге женске организациjе у Црноj Гори, на чему сам као жена и извршна директорица ИРФ-а посебно захвална“.

Радовић jе нагласила jе да jоj jе драго што ће кроз активну кампанjу те институциjе у наредном периоду не само санирати кров СЖК него ће се потрудити да кроз сараднjу са клиjентима и одговорним поjединцима у Црноj Гори додатно допринесу стваранjу квалитетниjих услова за збринjаванjе жена и дjеце коjе  трпе насиље и коjи се суочаваjу са проблемима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 16:40