/ -FOTO: RTV HN
07/07/2022 u 07:44 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Izbio požar u hotelu Kumbor

Povrijeđenih nema, a štetu će procjeniti nadležni organi, kazao je vođa smjene Vatrogasne jedinice

Svega dva dana nakon što je ugašen požar u neposrednoj blizini sela Žvinje kod Herceg Novog, jutros je oko 5.30 sati izbio požar u Spa centru hotela Kumbor.

Prema riječima Čeda Popovića, vlasnika hotela, uzrok izbijanja požara, za sada je nepoznat, a materijalna šteta je znatna.

Gojko Vučković, vođa smjene Vatrogasne jedinice, kazao je da su odmah po pozivu krenuli na teren sa dvije ekipe, a angažovali su i pripravnu i još nekoliko ekipa.

image
-FOTO: RTV HN

- Vatrom su bile zahvaćene prostorije na vrhu hotela. Kako nam je pojasnio vlasnik, u pitanju je bio Spa centar. Ugasili smo požar za desetak minuta i sada radimo dalje na obezbjeđivanju ovog dijela. Povrijeđenih nema, a štetu će procjeniti nadležni organi- kazao je Vučković.

Osoblje je po izbijanju požara evakuisalo goste hotela i sada je situacija stabilna.

Svega dan ranije došlo je do izbijanja požara u trafostanici u Bajkovini, zbog čega su nekoliko sati bez električne struje ostali potrošači od Njivica do Tople. I ovaj požar je brzo ugašen.

Kada je riječ o požaru na Žvinjama, koji je zahvatio veću površinu brda i bio ugašen, ekipa Službe zaštite i spasavanja je tamo u pripravnosti i dežurstvu, jer je primijećeno da se na pojedinim mjestima, opožarenim prethodnih dana, ponovo javlja vatra.

Naime, prekjuče je u večernjim satima počeo da duva vjetar, što je uzrokovalo da se uz izuzetno visoke temperature iznova rasplamsa vatra na pojedinim djelovima gdje je požar najvjerovatnije još uvijek tinjao.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:45