Željko Šapurić / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
22/07/2023 u 13:27 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jakić: Ojačaćemo razvoj poljoprivrede i turizma u Šavniku

Jakić je istakao da se svojim svakodnevnim bitisanjem trudi da podstakne razvoj Šavnika u cilju dobrobiti kako grada i građana tako i djece koja su budućnost opštine

Ojačaćemo razvoj poljoprivrede i turizma. Unaprijedićemo turističku ponudu a samim tim i našu konkurentnost na tržištu kako bi naše prirodne ljepote učinili dostupnim, poručio je predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić na svečanoj sjednici koja je održana povodom Dana opštine.

Sjednica je počela uz himnu Crne Gore, nakon koje je delegacija u sastavu Mirjane Kandić, Drage Perišić i Darka Radovića položila venac na spomen-ploču palim borcima i žrtvama fašističkog terora.

Jakić je ovom prilikom podsjetio na žrtve fašizma 1941. godine

- 22. jula ustanici teritorije opštine Šavnik napali su italijandku komandu u Šavniku i oslobodili Šavnik, te italijansku zastavu koja je bila znak okupacije zamijenili jugoslovenskom, a ustanici Šavnika poneseni slavom borbe krenuli su u borbu i u ostale Opštine Crne Gore. Tada su oslobodioci Šavnika 1. decembra 1941. godine krenuli na Pljevlja, gdje su doživeli velike gubitke ali uprkos svemu nisu odustali. U viteškim borbama u periodu od 1941. do 1945. godine poginulo je 667 boraca sa teritorije naše opštine - podsjetio je Jakić.

Jakić je istakao da se svojim svakodnevnim bitisanjem trudi da podstakne razvoj Šavnika u cilju dobrobiti kako grada i građana tako i djece koja su budućnost opštine.

Ovom prilikom podsjetio je na aktivnosti opštine u okviru pružanja podrške u oblasti obrazovanja, preduzetništva, poljoprivrede, turizma kao i socijalne pomoći.

On je najavio aktivnosti koje se planiraju u okviru projekta u kanjonu Nevidio, projekta izgradnje socijalnih stambenih  zgrada, pješačkih staza, valorozacije rijeke Bijele i izgradnje vodovoda u Dobrim Selima kao i finansijske podrške koju planiraju da pruže poljoprivrednicima, učenicima Srednje poljoprivredne škole i novorođenčadima.

U okviru obilježavnja Dana Opštine Šavnik večeras na gradskom trgu nastupaće poznati bosanskohercegovački pjevač Hari Mata Hari.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 09:22