Марко Јанкетић / - Милован Нововић
06/01/2022 u 06:24 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јанкетић: Извући ћемо Мојковац из економског ћорсокака

Кад је ријеч о формирању других органа власти Веско Делић, иначе кандидат за предсједника општине и носилац листе коалиције "За будућност Мојковца‘‘, казао је да преговори теку у доброј динамици и да се стигло скоро до читавог договора

Верификовањем мандата одборницима и избором Марка Јанкетића из редова Демократске Црне Горе за предсједника Скупштине општине Мојковац јуче је конституисан нови сазив локалног парламента на основу резултата избора одржаних 5. децембра прошле године.Сједницом је предсједавао најстарији одборник Ранко Мишњић, који је био и предсједник општине у претходном мандату.

За избор Јанкетића од 22 присустна одборника за је било 17, против су гласала два, док је троје било уздржано.

Након избора, Јанкетић је казао да ће са свима добро сарађивати и радити на томе да одлуке буду усмјерене на добробит грађана Мојковца.

-Трудићу се да примијеним савремени тренд у политици и да у доношење одлука буду укључени и грађани. Врата ће бити отворена свима који су заинтересовани за развој града.У име Демократа, обећавам да ћемо се с нашим коалиционим партнерима залагати да одлуке СО буду усмјерене на извлачење Мојковца из економског ћорсокака у који га је довела вишедеценијска власт ДПС-а у времену диктатуре- поручио је Јанкетић.

Сами против свих

Мирослав Јокић, носилац листе,,Уједињена Црне Горе-Уједињени Мојковац'', истакао је да су на недавним изборима били сами против свих.

-На нас су ударали са свих страна. Ударали су из ДПС-а, али њихови удари нас нијесу бољели колико удариц од коалиционих партнера. Измишљали су анкете како нећемо освојити ништа, иза нас није стајала ни стара ни нова влада, или Скупштина ЦГ или потпредсједник Владе. Стајали су идеја и наша чврста воља. Имамо своје достојанство које нијесмо дали и нијесмо поклекли- истакао је Јокић.

Кад је ријеч о формирању других органа власти Веско Делић, иначе кандидат за предсједника општине и носилац листе коалиције "За будућност Мојковца'', казао је да преговори теку у доброј динамици и да се стигло скоро до читавог договора.

-Да би дошло до гласања за предсједник Скупштине општине, услов је био да се дође до 90 одсто договора, у чему смо и успјели. За мјесец дана остаје да се о свему договоримо, јер након преузимања власти разговара се о свим позицијама- казао је Делић, истичући да његов избор за предсједника општине није довођен у питање.

Он је демантовао гласине да је било дисонантних тонова у владајућој већини.

Носилац листе,,Демократе –Мојковац. Јуначки'' Татјана Симић jе поздравила развлашћивање шеснаестогодишње власти ДПС-а у Мојковцу.

-Грађани су то и очекивали и ми смо корак до коначног договора око свих имена у власти. Та сједница биће одржана веома брзо-казала је Симић.

Биографија новог предсједника локалног парламента

За предсједника СО Демократе су предложиле Марка Јанкетића, а у образложењу које је прочитао његов партијски друг Бојан Мишнић наводи се да Јанкетић дипломирао на Филозофском факултету у Никшићу на Одсјеку за историју, а магистрирао на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву.

-Бави се научноистраживачким радом, аутор је више научних радова и документарних изложби из области локалне и националне историје 19. и 20. вијека. Радио је као професор историје у ОШ,,Милован Ракочевић'' у Лепенцу, у Другој основној школи и у Средњој стручној школи у Будви, у ИУ,,Музеји и галерије Будве". Од 2017. године је одборник у СО Мојковац и члан ГО Демократске Црне Горе. Јанкетић, као образован човјек, одговорно ће се односити према обавезама предсједника СО и допринијети јачању демократских капацитета Скупштине свих грађана Мојковца-саопштио је Мишнић.

Иван Ашанин, носилац листе,,Мојковачка УРА –мр Иван Ашанин-Буди одговоран-Може Мојковац'', изразио је задовољство што је конституисана Скупштина општине, што је јасна порука грађанима о на спремности на договор.

-Са задовољством ДПС шаљемо у историју, гдје ће имати времена за неугодно тријежњење. Надам се да ћемо радити на бољи и одговорнији начин, да се нећемо према грађанима односити као претходна власт. На локалном нивоу треба да схватимо политику прагматично и да је сваки предлог за бољитак грађана од велике важности- истакао је он.

Додао је да треба стати на пут куповини диплома, истичући да је од осам водећих мјеста у претходној ДПС власти њих петоро радило с купљеним дипломама.

-Позивам власт да се позабави овим проблемом и разрачуна са свима који су купили знање на трафикама-истакао је Ашанин, који је за себе казао да је некад довео ДПС на власт и да је сад дошло вријеме да их одатле макне.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 06:51