Vladimir Jokić   / dusko.miljanic@gmail.com+3826767
04/01/2024 u 23:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jokić: Odluka Milatovića korisna, pomoći sjeverni region i osnažiti opštine na jugu

On navodi da u Kotoru smatraju neprihvatljivim da se prihodi primorskih opština umanjuju na uštrb bilo kog drugog izdatka

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić oglasio se povodom Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju lokalne samouprave, koji je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović vratio Skupštini Crne Gore na ponovno odlučivanje.

“Povodom novog odlučivanja o Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju lokalne samouprave nakon što je isti predsjednik Milatović vratio Skupštini na ponovno odlučivanje, a imajući u vidu veliki interesovanje javnosti, stav Opštine Kotor i mene kao njenog predsjednika je ostao nepromijenjen kao i u osvit usvajanja ovog zakona, kada smo na njegovu neprihvatljivost ukazivali”, kazao je Jokić.

On navodi da u Kotoru smatraju neprihvatljivim da se prihodi primorskih opština umanjuju na uštrb bilo kog drugog izdatka.

„Duboko razumijevajući potrebe sjevera, smatramo da državne vlasti mogu iznaći drugi izvor finansiranja iz izvornih prihoda države, poput PDV-a i sličnog, a koji se mogu usmjeriti u sjeverni region. Smatramo da predloženi način neće doprinijeti razvitku sjevera, a da će oštetiti naše opštine koje predstavljaju zamajac razvoja države”, istakao je čelnik Kotora.

Milatović vratio Skupštini tri zakona na ponovno odlučivanje

Stoga, iz svega navedenog, kako ističe, smatraju korisnom odluku Milatovića da vrati ovaj zakon Skupštini na ponovno odlučivanje, vjerujući da će vladajuća većina u novom roku pronaći način ne samo da pomogne sjeverni region, već i da dodatno osnaži lokalne samoupave na jugu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 01:44