Adela kalamperović, DPS BAR / - DPS BAR
03/09/2024 u 10:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Kalamperović: Početak radova na rekonstrukciji puta R-29 označiće novu etapu razvoja Mrkojevića

Radovi na rekonstruciji regionalnog puta R-29 kroz Mrkojeviće, čiji se početak očekuje narednih dana, predstavljaće novu etapu razvoja ovog područja - saopštila je Adela Kalamperović, odbornica DPS-a u Skupštini opštine Bar.

Rekonstrukcija će omogućiti bolju tranzitnu vezu prema susjednim državama i značajno osigurati bezbjednost saobraćaja, navela je.

- Svjesna svih ovih benefita, lokalna uprava je, zajedno sa projektom fiskulturne sale, ovaj projekat definisala kao prioritetan Strateškim planom 2020-2025. godine, ali i naša partija i koalicija „Prava stvar – Zajedno Bar“ svojim izbornim programom iz 2022. godine. U tom kontekstu, u prethodnom periodu, tačnije počev od 2019. godine lokalna uprava je veoma posvećeno i odgovorno stvarala uslove za početak realizacije ovog projekta - piše u saopštenju.

Radi podsjećanja javnosti, takav odgovoran odnos potvrđen je još polovinom 2020. godine kada je potpisan Sporazum o saradnji sa Upravom za saobraćaj i Opštinom Ulcinj o zajedničkoj realizaciji ovog projekta, ali i nakon toga, kroz obezbjeđivanje sredstava za postupak eksproprijacije, za šta je iz budžeta Opštine Bar izdvojeno oko 750.000 eura, ali i kontinuiranog rada opštinskih organa koji su u saradnji sa područnom jedinicom Uprave za nekretnine realizovali veoma složen i zahtjevan posao rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, što je rezultiralo raspisivanjem izvođačkog tendera krajem prošle godine.

MZ Mrkojevići: Put R-29 nespreman za početak turističke sezone

- Realizacijom ovog kapitalnog projekta naša partija odnosno koalicija „Prava stvar – Zajedno Bar“ posvećeno i odgovorno nastavlja sa realizacijom izbornog programa, uz podsjećanje da su u toku i radovi na izgradnji fiskulturne sale koji idu planiranom dinamikom, kao i rekonstrukcija lokalnih puteva u koju samo ove godine ulažemo značajna sredstva, ali i izrada projekata vodosnabdijevanja i podmorskog ispusta na Velikom Pijesku - naglašeno je u saopštenju Kalamperović.

Ovaj projekat je, gotovo isto kao i projekat fiskulturne sale, samo potvrda da lokalna uprava može biti generator realizacije kapitalnih projekata, jer upravo jedan takav pristup je i suština rada jedinica lokalnih samouprava, da one budu pokretači i nosioci onih procesa koje se tiču unapređenja uslova života građana na svojoj teritoriji.

- Poručujemo ovim putem našim sugrađanima da se nećemo na ovome zaustaviti, jer nas u Baru očekuje i realizacija drugih vrijednih projekata, počev od izgradnje zatvorenog olimpijskog bazena, rekonstrukcije putne mreže i rješavanje saobraćajnih gužvi tokom turističke sezone, projekti vodosnabdijevanja, dalja ulaganja u sportsku infrastrukturu i mnogo drugih projekata koji su samo dokaz da funkcionisanje barske lokalne uprave i vlasti može biti primjer svim drugim opštinama i državi u kojima danas vlada politička nestabilnost i razvojni sunovrat - zaključeno je u saopštenju koje potpisuje Kalamperović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 09:47