Komnenovic i Kruker / - FOTO: OPšTINA TIVAT
11/06/2024 u 15:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Komnenović-Kruker: Stremiti održivim "zelenim" praksama

Opština Tivat čini sve kako bi lokalna infrastruktura bila na nivou one koja je izgrađena u naselju Luštica Bay, kazao je predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović tokom sastanka sa novim izvršnim direktorom projekta Luštica Bay, Rafaelom Krukerom.

Kruker je ujedno i direktor Andermatt Swiss Alps (Švajcarska), projekta koji je takođe u evropskom biznis portfoliju Orascom Development Holding-a.

- Zajedno bi trebalo stremiti održivim „zelenim“ praksama i raditi na promociji Tivta i Luštica Bay-a kao jedinstvene turističke destinacije i zajednice - saopšteno je na sastanku.

Kako je saopšteno iz Opštine Tivat ovo je bio prvi sastanak predstavnika lokalne uprave sa nedavno izabranim izvršnim direktorom Luštica Bay-a, koji se u Tivtu razvija već 10 godina, a u koji je do sada uloženo više od 470 miliona eura.

- Zajednička saradnja i integrisanje projekta, te njegovo uvezivanje sa lokalnom zajednicom, zajednički je cilj lokalne uprave i menadžmenta Luštica Bay-a. Na redovnim mjesečnim sastancima biće razmatrani zajednički infrastrukturni, ali i projekti koji se odnose na društvene sfere: zdravlja, obrazovanja, saobraćaja, kulture, turizma... - navodi se u saopštenju.

Komnenović: Od ovog ljeta očekuјemo mnogo

Komnenović je Krukeru poželio dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom koja se odvijala na relaciji Opština – uprava projekta.

Tokom susreta, kojem su prisustvovali potpredsjednik opštine Tivat Jovan Brinić i rukovodilac za odnose sa Vladom i lokalnom zajednicom Luštica Bay, Marko Vukašević, dogovorene su i neke od prvih narednih aktivnosti.

Kako se navodi, izvršni direktor Luštica Bay Rafael Kruker, pokazao je veliko interesovanje za ostvarivanje zajedničke saradnje na svim pitanjima od značaja za lokalnu zajednicu, ističući da su osnovni ciljevi njegovog djelovanja kvalitativno ubrzati razvoj projekta i stvoriti čvrste veze sa zajednicom u kojoj se on razvija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. jun 2024 00:20