Kotor / - Б.М.
21/11/2022 u 09:33 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kovačević i Mršulja čestitali Dan opštine: Kotor istorijom pokazao da ga treba duboko poštovati

Potpredsjednik Opštine Kotor, Siniša Kovačević , čestitao je sugrađanima 21. novembar, kad slave Dan opštine Kotor, Aranđelovdan i Gospu od zdravlja

Potpredsjednik Opštine Kotor, Siniša Kovačević , čestitao je  sugrađanima 21. novembar, kad slave Dan opštine Kotor, Aranđelovdan i Gospu od zdravlja.

- Kotor je kao biser Boke kotorske, grad koji je svojom istorijom pokazao i dokazao da ga treba duboko poštovati i nasljeđe koje smo mi dobili sa pijetetom prenositi na naše buduće generacije. Grad kulture, turizma, istorije, grad poštovanja i uvažavanja, onih čije su porodice tu vjekovima i onih koji će tek doći. Grad koji raste i razvija se usmjeren na budućnost, a poštujući žrtvu naših predaka zaslužuje da ga čuvamo i međusobnom podrškom, tolerancijom i istrajnom borbom za pravo na jednakost vodimo u bolje sjutra- naveo je on.

U ime Skupštine opštine i u svoјe lično ime, čestitam „21. Novembar“ , dan Opštine Kotor, kazala je predsjednica Skupštine Maja Mršulja.

- U Gradu riјetko bogatog istoriјskog nasleđa, multivјerske i kulturne prepoznatljivosti, privilegiјa јe živјeti. Praznik našeg grada, 21.Novembar, budi iznova poštovanje i piјetet za sve one koјi su svoј život utkali  u naјskuplju riјeč – slobodu, a kako bi buduće generaciјe u miru i blagostanju doprinosile daljem razvoјu grada.

Čuvaјući značaј grada, člana svјetske UNESCO liste, čuvaјmo njegove prirodne potenciјale, kulturno i istoriјsko nasleđe, duboko svјesni vriјednosti i ljepote koјa nam јe darovana životom u Kotoru - istakla je ona.

Јoš јednom, čestitam praznik grada, a svima koјi slave Svetog Arhangela Mihaila – Aranđelovdan i Gospu od zdravlja, želim srećnu slavu, da јe u miru i zdravlju  provedete - poručila je Mršulja.

                                                                                                    

                                                                                       

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 16:41