Kuća maslina / - FOTO: KUćA MASLINA
24/06/2024 u 08:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Kuća maslina ponavlja javni konkurs za izradu znaka i logotipa društva

Cilj Javnog konkursa je da se dobije kvalitetno i autentično rješenje znaka i logotipa društva, a potrebno je da isto bude originalno i jedinstveno

Komisija za odabir idejnog rješenja znaka i logotipa društva sa ograničenom odgovornošću “Kuća maslina” Bar zaprimila je devetnaest prijava, odnosno idejnih rješenja znaka i logotipa za Društvo sa ograničenom odgovornošću “Kuća maslina“ Bar, koje su uspješno prošle administrativno-tehničku kontrolu, kako je zaključeno na sjednici Komisije, održanoj 19.juna. Međutim, predmetna Komisija je jednoglasno donijela odluku da ponovi Javni konkurs za izradu znaka i logotipa društva, s obzirom da nijedno idejno rješenja nije bilo dovoljno autentično, jedinstveno i originalno da bi bilo proglašeno za pobjedničko, odnosno da bi bilo usvojeno kao logotip „Kuće maslina“, multifunkcionalnog krovnog centra za sve maslinare Crne Gore, kazala je Marija Markoč, v.d. izvršnog direktora.

- Koristimo priliku da se zahvalimo svim aplikantima što su uzeli učešće u prvom Javnom konkursu za izradu znaka i logotipa Društva sa ograničenom odgovornošću „Kuća maslina“ u Baru i ohrabrujemo ih da svoje ideje dorade, u skladu sa instrukcijama novog Javnog poziva, ili prijave posve nova, inovativna i kreativna grafička rješenja i ponovo uzmu učešće na Javnom konkursu - kazala je Markoč.

Cilj Javnog konkursa je, dodaje ona, da se dobije kvalitetno i autentično rješenje znaka i logotipa društva, a potrebno je da isto bude originalno i jedinstveno, da odražava simboliku masline i maslinovog ulja, multifunkcionalnosti objekta „Kuće maslina“ kao centra razvoja crnogorskog maslinarstva.

Markoč: Stara maslina u znatno boljem zdravstvenom stanju, imamo mladi prirast

- Neophodno je da idejno rješenje znaka simbolizuje djelatnost „Kuće maslina“ i tradiciju bavljenja maslinarstvom u Crnoj Gori, te da sa odgovarajućom grafikom bude adekvatan reprezent „Kuće maslina“ u Crnoj Gori i u inostranstvu - istuče Markoč.

Apeluje na sve zainteresovane građane Bara i Crne Gore da uzmu u obzir primjenjivost grafičkog rješenja na poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima u okviru „Kuće maslina“, te naročito mogućnost korištenja istog u cilju brendiranja maslinovog ulja i proizvoda od maslina koji će nastajati u proizvodnom pogonu predmetnog društva, te vidljivost i uklopljenost logoa na štampanoj etiketi za navedeni proizvod.

- Takođe, savjetujemo sve kandidate da na adekvatan način inkorporiraju lokalne i/ili nacionalne simbole, s obzirom da je „Kuća maslina“ društvo sa ograničenom odgovornošću koju je osnovala Skupština opštine Bar, a izgrađena je zahvaljujući Opštini Bar, Upravi za kapitalne projekte i Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Na posljetku, poručujemo svim kreativnim ljudima da razmišljaju o arealu geografskog rasprostranjenja masline u našoj zemlji, te da grafička rješenja prezentuju na autentičan način koji će sjediniti tradicionalno maslinarstvo u primorskom dijelu zemlje i savremeni uzgoj masline u centralnom i kontinentalnom području Crne Gore - ističe Markoč.

Ponovljeni Javni konkurs za izradu znaka i logotipa društva sa ograničenom odgovornošću „Kuća maslina“ Bar objavljen je 24.juna, traje osam radnih dana i rok za pristizanje konkursnih radova je 3.jula.

- Radovi moraju biti poslati anonimno i imati poštanski pečat sa datumom i vremenom predaje, sa naznakom „Prijava na Javni konkurs za izradu idejnog rješenja znaka i logotipa „Kuće maslina“ – Ne otvarati“. Nagradni fond za pobjedničko grafičko rješenje iznosi 1.000 eura - ističe Markoč.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. jun 2024 08:57