/ - - Фото: ТО Будва
25/11/2021 u 14:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лијешевић: ТО Будва блокирана од када је предсједник Општине покушао да ме натјера да печатирам документацију

Догађаји су кулминирали у ноћи 12.11.2021. године, када је заштитарска служба евидентирала аларм у просторијама ТОБ и када су на камерама евидентирана три лица која су, под окриљем ноћи, ушла у просторије, наводи она

Обавјештавамо јавност да је рад Туристичке организације општине Будва блокиран од 11.11.2021. године када је као што је јавност већ упозната предсједник Општине са сарадницима  ушао у просторије ТО Будва и покушао да ме као директорицу натјера да под принудом печатирам документацију са нелегитимне Скупштине ТО Будва и нелегитимне сједнице Извршног одбора ТО Будва, саопштила је директорица ТО Будва Маја Лијешевић.

Саопштење директорице ТО Будва:

Будући да се у свом раду водим искључиво Законом и Статутом Организације којом руководим, као и у овом случају налазима надлежног министарства у којима се наводи да тзв. сједница Скупштине ТОБ- а “није сазвана ни одржана у складу са Законом”,  одбила сам да учествујем у нелегитимним радњама, те истог дана поднијела кривичну пријаву против лица која су на противправан начин од тог дана практично окупирали просторије ТО Будва.

Поред тога, истог дана обавијештена сам од стране заштитарске фирме која врши заштиту просторија ТО Будва у ТQ Плази да се у поподневним часовима након завршетка радног времена, у просторијама налази више лица, када и долази до насилног мијењана брава на вратима, што је такође пријављено Центру безбједности Будва.

Догађаји су кулминирали у ноћи 12.11.2021. године, када је заштитарска служба евидентирала аларм у просторијама ТОБ и када су на камерама евидентирана три лица која су, под окриљем ноћи, ушла у просторије ТОБ те, како то произилази из писаног извјештаја заштитарске службе, из просторија изнијела одређену документацију. Предметном приликом нису обијене браве на вратима ТОБ већ су ова лица имала кључеве што је, претпостављам, у вези са раније пријављеним догађајима који се тичу неовлашћене замјене брава на просторијама ТОБ. Међутим, из наведеног произилази сумња да се ради о криминалним активностима из разлога што је документација отуђена под окриљем ноћи, без свијетла у просторијама, већ  су лица користила лампе на својим мобилним телефонима! Очигледно је да су ова лица знала да је то што раде недозовљено чим су то радили под окриљем ноћи и нису укључивали свијетло. Такође, према извјештају са надзорних камера ова лица су се задржала у просторијама ТОБ укупно око 10 минута, што значи да су ове радње спроведене у журби!

Према информацијама које сам добила постоји сумња да су у питању лица Н.Ј. (шеф кабинета предсједника Општине), Н.М. (на незаконитој сједници Скупштине ТОБ изабран за предсједника Извршног одбора ТОБ) и Д.Б. (начелник Службе заштите и спашавања Будва). Уколико се заиста ради о овим лицима, ниједно од њих нема правни основ да борави у просторијама ТОБ ван радног времена, а посебно не да одузима одређену документацију.

И о овом догађају такође су обавјештени Центар безбједности Будва и Основно државно тужилаштво у Котору, од којих сам захтијевала да се неспорно утврди идентитет лица и установи шта су и по чијем налогу изнијели из просторија ТОБ-а, док је заштитарска фирма на основу налога тужиоца изузела и предала ЦБ-у Будва снимак овог инцидента.

Поред физичких упада у фирму, Служба рачуноводства евидентирала је и хакерске упаде у финансијску документацију ТОБ-а и поднијела кривичну пријаву ЦБ-у Будва против НН лица.

У циљу рјешавања ситуације 15.11. т.г. одржан је и састанак представника Општине Будва и ТО Будва са Министром економског развоја и његовим сарадницима, на ком је министар поновио став министарства да су сједнице нелегитимне и предложио начин за превазилажење кризе, међутим, предсједник Општине Будва одбио је предлог, договор није постигнут и настављена је самовоља.

Претходно из разлога што се поред свих наведених догађаја више неовлашћених лица  свакодневно налази у просторијама Туристичке организације, гдје ја као овлашћено лице и запослени у организацији свакодневно доживљавамо непријатности и нисмо у могућности да обављамо своје радне задатке. Отказане су посјете делегација, студијских група, промоција у Крагујевцу, отказано учешће на туристичком форуму WЕСТМ 2021 у Београду гдје је као панелиста требало пренијети искуства Будве као туристичке метрополе, упитно је учешће ТО Будва на мице сајму у Барцелони, Новогодишња Пјацета, као и бројне активности које је ТО Будва имала у плану у складу са својим програмским активностима. Умјесто тога, ТО Будва, а самим тим и туристичка привреда Будве ових дана таоци су самовоље И правног насиља од свог предсједника Општине, уједно и предсједника Скупштине Организације.

Морамо се запитати: Да ли се неовлашћеном  замјеном брава, упадима у вечерњим сатима и изношењем документације, упадима у финансијски систем и константним онемогућавањем рада “ чува” јавна имовина или су у питању незаконите радње са кривичним елементима које представљају опасну појаву која урушава  систем и уређење друштва, а за њихове учеснике и налогодавце предвиђене адекватне санкције?

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 10:58