husein ljaić - foto: ura / - HUSEIN LJAIć - FOTO: URA
13/08/2024 u 18:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ljaić: Dosta je bilo trovanja građana Rožaja, nadležni da pronađu rješenje za deponiju Mostina

Deponija Mostina već decenijama predstavlja crnu ekološku tačku, ne samo Rožaja, već i čitave Crne Gore, saopštio je predsjednik rožajskog odbora Građanskog pokreta URA Husein Ljaić.

- Da je to tako, nažalost, najbolje znaju mještani sela Besnika, Baća, Malindbrava i Radetina, a koja se nalaze u neposrednoj blizini same deponije, a koji gotovo svakodnevno udišu otrovne materije koje dolaze sa deponije, a naročito, kada se ona nađe u plamenu, što je bio slučaj i prethodnih dana. Vrijeme je da nadležni organi, kako lokalni, tako i državni, posle više decenija nebrige nađu održivo rješenje za odlaganje otpada, zatvore deponiju Mostina, a zatim krenu i u njenu sanaciju- naveo je on.

Ljaić ističe da deponija Mostina takođe narušava sliku Crne Gore kao turističke i ekološke države, jer je prvo na šta nailaze turisti koji preko graničnog prelaza Dračenovac posjećuju našu državu, upravo deponija Mostina. On naglašava i da dobar dio otpada sa same deponije završava u koritu rijeke Ibar narušavajući na taj način njen ekosistem.

- Najveću krivicu za ovakvo stanje snosi Komunalno preduzeće i lokalna vlast, koja je više decenija ignorisala mnogobrojne apele i vapaje građana i ekoloških aktivista da se problem deponije Mostina riješi. Međutim, raduje nas to što je sada jedan dio Bošnjačke stranke uvidio sopstvenu grešku i što sada podržava inicijativu za zatvaranje deponije- poručio je Ljaić

Ljaić je na kraju još jednom apelovao na opštinske i državne organe da konačno ozbiljno shvate alarmantnost ovog problema i krenu hitno u njegovo rješavanje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 08:42