Лале и Дубе са тортом изненађења / -Л.К.
02/04/2022 u 21:41 h
Mirjana PopovićMirjana Popović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Љубављу и здравим животом Дубе и Лале Раић узор младима

Торта је обликована у виду стијене обрасле растињем, а на врху са шатором, из кога вире два пара гојзерица, док су вани два руксака, мајице, те неизбјежна вјеверица, на грани, као и медаље, којима се Раићи могу похвалити

Брачни пар Дубравка-Дубе и Лазар-Лале Раић из Херцег Новог, чланови Планинарског друштва "Вјеверица" из Котора прославили су 1. априла свој заједнички рођендан уз торту изненађења коју су им у име чланова и чланица друштва уручили брачни пар Лидија и Петар Кнежевић, такође планинари "Вјеверице" из Херцег Новог. Лазар је 1. априла напунио 72, а Дубравка 70 година, крепког су здравља, редовно се баве рекреацијом и трчањем и од сада ће се обоје такмичили у категорији 70+.

- Хвала на изузетно лијепом гесту и изненађењу. Најљепше што нам се у животу десило је дружење и пјешачење са "Вјеверицом", поручују Лале и Дубе, одушевљени тортом коју је осмислила и направила Ана Мороз, која од прије седам година живи са породицом у Боки которској, а од скора је и чланица Друштва.

image

Торта за слављенике

-Приватна архива

Торта је обликована у виду стијене обрасле растињем, а на врху са шатором, из кога вире два пара гојзерица, док су вани два руксака, мајице, те неизбјежна вјеверица, на грани, као и медаље, којима се Раићи могу похвалити као ријетко који пар у Црној Гори. Ана каже да је почаствована што је упознала Раиће на Пјешачком маратону Котор - Ловћен прошле године, те да су јој они узор.

Дубравка је први пут кренула на маратонску планинарску туру 2010. године, у организацији ПК "Субра". Двије и по године ходала је без супруга на турама по Боки которској, те се учланила у ПК "Вјеверица", да би јој се потом придружио и Лазар. Од тада на скоро свим турама иду заједно. Прије четири године су се попели на врх Митакис на Олимпу у Грчкој, поносни су на освајање Боботовога кука, Црвене греде, Морачке капе, а иза њих су вишекратне туре по Орјену, Врмцу, Ловћенски маратон.

Прије осам година су почели да се тркају на првој Новској скалинади, хтјели су да се опробају и у томе и освојили су прва мјеста у својој категорији. Тако је све кренуло. Слиједе трке задовољства и полумаратон у Сплиту, потом од Тивта до Котора, а на управо одржаној Скалинади у Котору обоје су освојили прва мјеста. Дубравка је стазу од 1.2 километра са 1.350 степеница од Старога града до врха тврђаве Свети Иван испела за 21 минут и 41 секунд и била прва у својој категорији, а и једина, јер је мало жена које, као она, трче и у шестој - седмој деценији живота. Лазару је требало 16 минута и 48 секунди да истрчи до врха. Он је двије године старији, па је већ у категорији 70+, а Дубравка је ове године први пут трчала у тој категорији. Својим осмијехом, благошћу и оптимизмом, здравим и умјереним начином живљења, Раићи су права инспирација за све који воле живот у складу са природом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

19. maj 2024 07:43