Лука Бар донирала дому здравља Бар медицинску опрему / - ФОТО: ПРИМОРСКИ ПОРТАЛ
14/01/2022 u 11:22 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лука Бар донирала Дому здравља Бар медицинску опрему вриједну 60 хиљада еура

У оквиру ове донације барски Дом здравља биће вреднији за уређај за електротерапију, чиме је потпуно комлетирана терапијска процедура физикалне терапије, казала је министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић

Луке Бар је данас  уручла шездесет хиљада еура вриједну донацију барском Дому здравља. Уручењу донације, која обухвата уређај за електротерапију, ултразвучни апарат за гинекологију и порођајни сто, који ће Дом здравља уступити Општој болници у Бару, присуствовали у министарка здравља др Јелена Боровинић Бојовић, државни секретар у Министарству здравља Вељо Чађеновић, в.д. директора ЈЗУ Дом здравља Бар Вук Вујовић, извршни директор АД Лука Бар Илија Пјешчић и предсједница борда директора ове компаније Слађана Перишић.

Министарка Јелена Боровинић Бојовић казала је да јој причињава велико задовољство што је данас Дому здравља Бар предата једна веома вриједна донација, захваљујући Луци Бар.

- У оквиру ове донације барски Дом здравља биће вреднији за уређај за електротерапију, чиме је потпуно комлетирана терапијска процедура физикалне терапије. Са друге стране, изузетно вриједна и важна донација односи се на један ултразвучниапарат за гинекологију који ће користити Дому здравља Бар и порођајни сто, који ће Дом здравља Бар упутити одјељењу гинекологије ОБ Бар, којој је овај сто изузетно вриједан“ прецизирала је Боровинић Бојовић.

Она је искористила прилику да се још једном да се захвали директору Луке Бар и Луци Бар, која је, према њеним ријечима, обезбиједила на један изузетно брз и ефикасан начин овако важну донацију.

- Такође, желим да позовем све друге друштвено одговорне компаније уколико имају сличне могућности и размишљања да направе сличан потез, јер оно што је највредније, најхуманије и најбоље, то је улагати у здравствени систем наше државе. Моја основна интенција јесте максимално појачавање јавног здравства Црне Горе и обезбјеђивање што бољих услуга, односно квалитета здравствених услуга свим грађанима и грађанкама“, поручила је министарка Боровинић Бојовић.

Директор Луке Бар Илија Пјешчић истакао је д је Лука Бар, као друштвено одговорна компанија одлучила да помогне здравство у свом граду донацијом вриједном 60 хиљада еура, након изузетно успјешне пословне године.

„Грађани ће бити богатији за бољу и квалиетнију здравствену услугу у Дому здравља и болници Бар. Као друштвено одговорна компанија и убудуће ћемо помагати здравствени систем, али и неке друге субјекте у граду“, најавио је Пјешчић.

Предсједница Борда директора Луке Бар Слађана Перишић казала је да јој причињава велико задовољство да у име Луке Бар уручи донацију Дому здравља.

 -Надамо се да ћемо на овај начин на један симболичан начин успјети да помогнемо Дому здравља у Бару, те да ће иста омогућити запосленима да лакше и ефикасније обављају своје задатке“, навела је Перишић.

Директор Дома здравља Бар Вук Вујовић захвалио се руководству Луке Бар на издашној донацији од немјерљивог значаја за Дом здравља Бар и подизање примарне здравствене заштите и здрства уопште.

- Желим да се захвалим и руководству Министарства здравља, на челу са министарком др Јеленом Боровинић-Бојовић и државном секретару Чађеновићу на посјети и разумијевању, на сагласностима и на свакој подршци коју су нам давали, јер је свака помоћ здравству више него хумана, а и крајње потребна, с обзиром да нисмо имали овакве донације на којима нам могу позавидјети и веће здравствене установе. Надамо се и убудуће да ће људи и институције добре воље наћи разумијевања за даље донирање и оспособљавање Дома здравља Бар и здравства уопште и подизање услуге на један виши ниво, чиме ћемо стећи веће повјерење грађана, а и помоћи људима у здравству - казао је Вујовић.

Ова донација, сагласан је, покрила је дио потреба Дома здравља. Оно на чему ће се у наредном поериоду радити јесте, најављује Вујовић, унапријеђење медицине рада и оспособљавање дијагностичке собе и лабораторијских елемената.

„Убрзо ћемо имати нове лабораторијске елементе и софтвере, вриједности од 100 хиљада еура“ најавио је Вујовић, додајући да ће опремањем дијагностичке собе Бар преузети водећу улогу на приморју, а можда чак и на државном нивоу.

Вујовић се овом приликом осврнуо и на примједбе дијела корисника услуга Дома здравља да Ковид позитивни пацијенти и по лошим временским условима морају некада и по неколико часова да чекају на преглед.

 -Дом здравља је грађен задњих деценија прошлог вијека и саграђен је за тадашњи број становника. Радимо са тим што имамо, већ смо адаптирали и оградили један дио Дома здравља - постоје дјелови за Ковид позитивне пацијенте, за људе који желе да се тестирају, посебан улаз за остале пацијенте, одвојени контејенери за тестирање, за терапије, за дјецу. Ово нису шатори, већ прилагођене мобилне амбуланте. Они нису интегрално спојени са објектом Дома здравља Бар, али то није ствар на коју можемо утицати. У потпуности разумијем људе и саосјећамо, али, морам да нагласим да и грађани морају имати разумијевања за нас - закључио је Вујовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:53