Vladimir Martinović / - FOTO: MERT
20/04/2024 u 10:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Martinović: Više od šest miliona eura za projekte u Herceg Novom, Baru i Tuzima

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera je za opštine Herceg Novi, Tuzi i Bar podržalo projekte vodosnabdijevanja, tretmana otpadnih voda i upravljanja otpadom u ukupnom iznosu od preko šest miliona eura, saopštio je resorni ministar Vladimir Martinović.

Pomenute opštine dostavile su Ministarstvu turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera zahtjeve za podršku investicija iz oblasti vodosnabdijevanja, otpadnih voda i otpada za Kapitalni budžet u ovoj godini.

- Ministarstvo je podržalo izradu Studije uspostavljanja primarne selekcije komunalnog otpada u Baru, glavnog projekta za izgradnju reciklažnog dvorišta i proširenje postojećeg reciklažnog centra, kao i sprovođenje procjene uticaja na životnu sredinu, u iznosu od 170.000 eura - saopšteno je iz tog resora.

U opštini Herceg Novi višegodišnja problematika rada Postrojenja za tretman komunalnih otpadnih voda (PPOV) će biti riješena realizacijom projekta rekonstrukcije. Ovaj infrastrukturni i ekološki projekat ima ogroman značaj i za turizam Herceg Novog i Crne Gore uopšte, uzimajući u obzir ogromno učešće ovog grada u ukupnom turističkom prometu.

Martinović: Ove godine 4,5 miliona za Pljevlja, apelujem na ubrzavanje projekta toplifikacije

- Projekt rekonstrukcije, čija je vrijednost 4.897.170,00 eura, a koji je podržalo Ministarstvo, predstavlja ključni korak ka stabilizaciji i unapređenju rada postrojenja, što će omogućiti ispunjavanje strogih zakonskih standarda u vezi s prečišćavanjem otpadnih voda - kaže se u saopštenju.

Ministarstvo je podržalo projekat adaptacije vodovodne mreže u naseljima Gornji i Donji Milješ, kao i rekonstrukciju cjevovoda koji snabdijevaju naselja Kuće Rakića i Karabuško polje.

Vrijednost tog projekta je 1.141.614,79 eura.

Ovim projektom planira se značajno unaprijediti kvalitet života lokalnog stanovništva, osiguravajući pouzdano snabdijevanje vodom u tim naseljima, a očekuje se da će ova investicija imati pozitivan uticaj i na turističku privlačnost regije.

- Ministarstvo je, s obzirom na činjenicu da pomenute projekte smatra značajnim za unapređenje kvaliteta života, pozitivno odgovorilo na zahtjeve opština Herceg Novi, Bar i Tuzi, te proslijedilo na dalju realizaciju prema Upravi za kapitalne projekte koja će raspisati tender u najskorijem periodu - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 17:35