Маслинари Мркојевића на сајму у Никшићу / - фото маслинари
26/12/2021 u 12:36 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Маслинари Мркојевића на новогодишњем сајму пољопривредних производа у Никшићу

Мркојевићи су у Никшић поред врхунског маслиновог уља и стоних маслина однијели и друге домаће производе чијим квалитетом без икакве скромности могу бити поносни како Мркојевићи, тако и Бар, навео је у саопштењу предсједник Друштва маслинара Бар

Представници пољопривредних произвођача из Бара, као и маслинари из Мркојевића, и ове године учествују на традиционалном 8. Новогодишњем сајму локалних производа, који се од 24. до 26. децембра 2021. године одржава у Никшићу.

- Мркојевићи су у Никшић поред врхунског маслиновог уља и стоних маслина однијели и друге домаће производе чијим квалитетом без икакве скромности могу бити поносни како Мркојевићи, тако и Бар. Производи као што су суве смокве, црни и бијели лук, лимуни, поморанџе, киви, те разне врсте сокова и џемова су врхунског квалитета и може се рећи да су органског поријекла иако за то немају формалну потврду. Чиста незагађена земља, изворска вод, домаће стајско ђубриво те чист ваздух у Мркојевићима гарантују здрави органски пољопривредни производ - навео је у саопштењу медијима, Ћазим Алковић, предсједник Друштва маслинара Бар.

Абазовић истиче да маслинари али и произвођачи другог воћа и поврћа из Мркојевића на свим сајмовима широм Црне Горе заузимају централно мјесто и својим производима су прави репрезенти својег краја“.

- Барани на Новогодишњем сајму учествују већ дуги низ година а први позив су добили од пријатеља барских маслинара тадашњег директора „Технополиса” Ратка Батаковића, који је поред изложбеног простора за барске маслинаре обезбједио и посебне погодности, те им у име Никшића указао посебно гостопримство. Пријатељство са Батаковићем је Никшићанима обезбједило врхунске домаће производе а барским маслинарима прилику да добро зараде и склопе нова познанства и пријатељства - закључио је Алковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. septembar 2024 01:28