Međunarodno SAM.I takmičenje u pružanju prve pomoći održano na Žabljaku / - USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
22/07/2024 u 17:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Međunarodno SAM.I takmičenje u pružanju prve pomoći održano na Žabljaku

Završeno je deveto međunarodno SAM.I takmičenje u pružanju prve pomoći na Žabljaku. Trodnevno takmičenje u organizaciji Inicijative za razvoj i saradnju IDC (Srbija), Alfa Centra (Crna Gora) i CDI (Makedonija) okupilo je 12 timova iz 11 zemalja.

Timovi su se nadmetali u znanju o pružanju prve pomoći kroz pismeni, ali i praktični dio, po zadatom scenariju u 6 hitnih slučajeva, kao i jednoj kreativnoj sekciji. Osim toga, preko 200 gostiju takmičenja je imalo priliku da kroz organizovane ture upozna Žabljak i prirodne ljepote Durmitora.

image

Međunarodno SAM.I takmičenje u pružanju prve pomoći održano na Žabljaku

- USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Timove je ocjenjivao međunarodni žiri u kategorijama A (mlađa) i B (starija). U obje kategorije, pobjedu su odnijeli takmičari organizacije Weißes Kreuz iz Italije.

Prepuni utisaka sa Žabljaka, mladi uzrasta od 12 do 21 godine poručili su da su solidarnost i volonterizam vrijednosti koje unaprijeđuju naše društvo u cjelini!

Ekipe iz Danilovgrada i Cetinja najbolje u pružanju prve pomoći

- Izuzetno mi je zadovoljstvo da smo uspješno organizovali još jedno SAM.I takmičenje i još jednom bili svjedoci važnosti aktivnog učestvovanja i predanog humanitarnog rada - poručuje Ivo Bonamico, generalni sekretar SAM.I International mreže.

Timovi su pokazali visoki stepen spremnosti i motivacije i što je najvažnije – međusobne solidarnosti, podrške i zajedništva. - Takmičenja poput ovog ukazuju na to da je neophodno njegovati edukaciju, spremnost na brzo reagovanje i proaktivnost – bilo kojom djelatnosti da se bavimo, a visoka vrijednost ovogodišnjeg takmičenja je posebno u dijelu stvaranja prekograničnih prijateljstava za mlade. Velike čestitke pobjedničkim timovima, ali i svim učesnicima, kao i organizatorima takmičenja - kazao je Bonamico.

image

Međunarodno SAM.I takmičenje u pružanju prve pomoći održano na Žabljaku

- USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Velika zahvalnost organizacionog tima ide Opštini Žabljak na podršci i učestvovanju u organizaciji, kao i Vojsci Crne Gore koja je uz biznis partnere bila značajan partner u sprovođenju brojnih aktivnosti na otvorenom.

- Mi smo udruženje koje godinama radi na razmjeni znanja naših organizacija članica i na njegovom zajedničkom razvoj - objašnjava Knut Flekenštajn, predsjednik organizacije Samaritan International. - Mladi su ti koji će u budućnosti nastaviti našu misao i ponosan sam na timove koji su učestvovali na ovogodišnjem Samaritan Contestu - poručuje Flekenštajn.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. septembar 2024 02:17