Milivoje Radulović protestuje ispred zgrade SONikšić / - FOTO: Ž.Š.
30/09/2024 u 10:21 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milivoje Radulović prekinuo protest, Opština će nasuti puta do njegove kuće

Milivoje Radulović (70) prekinuo je da protestuje ispred zgrade SO Nikšić nakon sastanka sa predsjednikom opštine Markom Kovačevićem.

On je od čelnika opštine dobio uvjeravanja da će ​put od magistrale prema Šavniku do njegove kuće u zaseoku Igrišta, mjesto Jasikovac u dužini od jednog kilometra, biti nasut pijeskom.

-Ovo je već drugi put u posdlednja tri mjerseca kako dolazim ispred zgrade SO Nikšić da izrazim svoje nezadovoljstvo, tražeći svoja prava da bih mogao da normalno obavljam svoje građanske dužnosti i obaveze, kako bih mogao poći do ljekara i slično. Tražim da mi se naspe put do moje kuće u selo Praga gdje živim 365 dana u godini. U više navrata obraćao sam se lokalnoj upravi. Primio me Sekretar sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Vidak Krtolica, zatim Vojin Striković i gospođa Šljukić, ali mi put nije nasipan. Prije pola godine grebom su nasipani seoski putevi po Jasenovom Polju i Pragi. Do svake kuće u selu je nasut put, osim do moje. To su mi bili obećali i prevarili me. Ja sam dolazio ispred zgrade SO u julu i protestovao. Tada su mi rekli da je predsjednik opštine dao nalog da se naspe put do moje kuće, ali od toga nije ništa bilo – kaže Radulović i dodaje da je primoran na ovakav način borbe kako bi obezbijedio neke bolje uslove za život.

-Ja sam čovjek sa potpunim invaliditetom, treba mi videći pratilac čije usluge koristim onda kada mi to treba da odem do ljekara i slično. Ja sam čovjek oboli, imam karcinom prostate i još neke zdravstvene probleme. Videći pratilac je dolazeći kod mene po lošem makadamu i zbog toga mu se pokvario automobil. Sada kada je moj videći pratilac kupio novi automobil, dolazi samo do kraja asfalta iznad moje kuće. Ja sada moram nekog da molim da me do tog mjesta doveze kamionom ili nekim drugim terenskim vozilom i tako ponovo u povratku da me vrati kući – kaže Milivoje i ističe da su ljudi sa invaliditem diskrimisani.

image

Vidak Krtolica Sekretar za kom. poslove i saobraćaj

- FOTO: Ž.Š.

-Ja ću svakoga dana ovdje da štrajkujem sve dok me primi predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević – poručio je Radulović

Sekretar sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Vidak Krtolica je rekao da je Milivoje Radulović prošle godine predao zahtjev za nasipanje puta u selu Praga.

-Obzirom da Radulović u proljeće svoj stočni fond izvodi u katun Igrište on traži da se tamo izvrši nasipanje. Prošle godine mehanizacija opštinskog Mašinskog prstena je izvršila nasipanje kompletnih puteva u selu Praga i do katuna Milivoja Radulovića u mjestu Igrište. Nasuto je najkvalitetnijim materijalom grebom i uvaljano sa mehanizacijom Mašinskog prstena. Njegov put od katuna, Prage i Nikšića je nasut i osposobljen za saobraćaj.  Međutim, Radulović traži da se naspe put od njegovog katuna u mjestu Igrišta prema Šavniku, gdje ne živi  nijedna porodica. Mi ne nasipamo puteve gdje niko ne živi, tako da smo odustali od toga posla – rekao je Krtolica.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. septembar 2024 13:56