Mještani Straševine i Kličeva blokirali put / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
21/08/2024 u 20:57 h
Ž. ŠapurićŽ. Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mještani blokirali put kod tunela Budoš: "Ne želimo da otpad iz Nikšića opet završi u Nikšiću"

Pedesetak mještana nikšićkih prigradskih naselja Straševine i Kličeva večeras su se okupili i blokirali na sat vremena magistralni put kod tunela Budoš na putu Nikšić – Podgoricam, u znak protesta, zbog kako kažu lošeg odgovora inspektora koji je vodio slučaj oko nelegalnog odlaganja grita iz brodogradilišta u Bijeloj.

Nakon što su upoznati sa rešenjem Uprave policije, kojim se firmi MM Sistem nalaže da otpad sa lokacija u Straševini i Kličevu izmjesti na drugu lokaciju takođe u Nikšiću, mještani te dvije mjesne zajednice nijesu zadovoljni i ne odustaju od najavljene blokade magistralnog puta.

Predstavnik mještana naselja Straševina Milan Nikčević kaže da su nezadovoljni lokacijom koja je određena za izmještanje ovog otpada.

- Mi ne želimo da otpad iz Nikšića završi u Nikšiću. Mještani su odlučiliza svakodnevnu blokadu magistralnog puta Nikšić – Podgorica. Večeras smo blokirali na sat vremena, sjutra na sat ipo, preksjutra na dva sata, a onda se ponovo vraćamo na sat vremena blokade i sve tako redom. Svaki dan od 19 časova blokiraćemo put prema Podgorici. Ovim putem apelujem na sve državne institucije koje vode ovaj slučaj da se angažuju i daju nam odgovor na pitanje, ko je dozvolio da ovaj materijal izađe iz brodogradilišta u Bijeloj i da li je Nikšić lokacija za deponovanje ovog otpada- rekao je Nikčević i pozvao predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, ako je u mogućnosti da zakaže sastanak stanovnika Mjesnih zajednica Straševine i Kličeva i da na tom sastanku dovede predstavnike svih nadležnih institucija.
Prvenstveno inspektora Filipovića, Milana Gazdića i ljudi iz Agencije za zaštitu životne sredine, jer kako kaže ni poslije mjesec dana namaju adekvatan odgovor.

- Mi i dalje sumnjamo u nalaz Centra za eko toksikologiju (CETI), zato smo odlučili da mi radimo drugu analizu na drugom mjestu - istakao je Nikčević.

Mještani traže da se ukloni sporni materijal u naselju Straševina

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
09. septembar 2024 19:14