Buljarice iz vazduha / Nenad Mandić
30/05/2023 u 08:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mještani Buljarice zadovoljni odlukom da se ove godine izmjesti muzički festival „Sea danceˮ

Život u naselju je za sve to vrijeme festivala, u tih nekoliko dana prije i poslije, bio pretvoren u pakao

Mještani Buljarice sa zadovoljstvom su prihvatili vijest da ovog ljeta u naselju neće biti održan muzički festival „Sea danceˮ.

Kao i prije tri godine, ugostitelj iz Petrovca Ilija Armenko i danas kaže – da je što valjao ne bi pripao Buljarici.

– Festival su organizovali između stotinu kuća mještana. Uzalud smo tvrdili da je to nemoguće, jer Buljarica je i ovako infrastrukturno neopremljena, ima dva puta, lošu kanalizacionu mrežu, putevi su u nikakvom stanju o čemu godinama upozoravama, a neko se drzne i dovede nam 40 hiljada ljudi – kaže Armenko.

Mještani su upućivali organizatore i njihove „pomagačeˮ da samo kilometar dalje, u Buljaričkom polju, ima četiri miliona kvadrata slobodne zemlje gdje mogu da održe festival.

– Život u naselju je za svo to vrijeme festivala, u tih nekoliko dana prije i posle, bio pretvoren u pakao. Binu su postavljali na samo 50 metara od prvih kuća, a od ostalih na 200 metara vazdušne linije. Tresli su se kreveti u sobama, a da ne pričam o bježaniji gostiju koji su dolazili na odmor. Naši gosti su odlazili čak i ne tražeći da im vratimo novac. A onda, ostavili su nam tone smeća i raznog otpada – kaže Armenko, ističući da su organizatori „Sea dance” obećavali izgradnju kompletne infrastrukture, kanalizaciju, putnu rasvjetu…

– Uloženo je nešto u postojeći put, koji su presvukli sa malo asfalta i postavili dvedesetak bandera. No, ono što nas je posebno iritiralo je ko je to omogućio da im država dotira  četiri miliona eura do sada. Sve to naravno zadovoljava njihove potrebe. Na sreću, pojavio se neko pametan koji će donijeti odluku da tako više ne može – kaže Armenko, koji je pozdravio stavove ministra ekonomskog razvoja i turizma Gorana Đurovića u vezi festivala.

Armenko kaže da „ako treba da sezonu izvuče jedan festival, sezone onda i ne biloˮ.

– Mi, još uvijek poučeni ranijim iskustvima, plašimo da se ne dogovore ponovo, da im država kao do sada da novac, ali se ipak nadamo kako do toga neće doći – dodaje on.

(Primorski.me)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 07:56