/ - FOTO: SA SASTANKA
24/06/2024 u 16:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mještani Poda: Vjerujemo Mujoviću, vjerujemo u rješenje koje predloži

Ministar energetike i rudarstva prof.dr Saša Mujović, primio je danas predstavnike građana koji se protive izgradnji kamenoloma u selu Pode i okolnih sela opštine Bijelo Polje.

Predstavnici građana iskazali su bojazan za zdravlje i životnu sredinu stanovnika čija se domaćinstva nalaze u blizini kamenoloma.

Sastanku je prisustvovao i predstavnik koncesionara firme IMPERIJAL g-din Vojislav Smolović, koji je istakao da građani imaju neopravdani strah od zagađenja životne sredine, jer bi kamenolom funkcionisao po međunarodnim standardima, te da su kuće udaljene dovoljno daleko da eksploatacija kamena nikome ne bi štetila. 

Na sastanku je postignut dogovor da se formira Komisija, koju će činiti predstavnici Ministarstva, JU Geološki zavod, Koncesionara i građana, koji će obići lokalitet predviđenog kamenoloma, nakon čega će se uključiti relevantne državne instuticije koje će dati ekspertski nalaz i mišljenje o stanju životne sredine.

Predstavnici građana iskazali su zahvalnost zbog brze i efikasne reakcije ministra Mujovića u rješavanju njihovih problema, uz iskazivanje punog povjerenja u rješenje koje predloži kao i u sve, po ovom pitanju, već preduzete aktivnosti Ministarstva energetike i rudarstva.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. jun 2024 16:17